Ρέθυμνο: Ημερίδα για τον εκφοβισμό, στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ημερίδα για τον εκφοβισμό, το bullying, όπως είναι ευρέως γνωστός ο όρος, θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη που εξαιτίας του φαινομένου χάθηκε η ζωή του, βυθίζοντας την τοπική κοινωνία στη θλίψη αλλά και στον προβληματισμό.

5aa820c31dc52437358b467b

Bullying = Βιασμός της Αξιοπρέπειας είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, στις 6μμ το απόγευμα, στο Σπίτι του Πολιτισμού, στέλνοντας ομιλητές και συμμετέχοντες το μήνυμα πως «Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να το σταματήσουμε». Οι ομιλητές, που θα είναι ο Κωσταντίνος Γιαννόπουλος πρόεδρος από το Χαμόγελο του Παιδιού, ο Γεώργιος Παπαπροδρόμου Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ και ο καθηγητής μαθησιακών δυσκολιών Γεώργιος Παυλίδης, θα εστιάσουν στα αίτια του Bullying, στις διά βίου σημαντικές αρνητικές ψυχοκοινωνικές και εκπαιδευτικές συνέπειές του, τόσο στα θύματα όσο και στους θύτες, αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισής του από το σπίτι, το σχολείο και την κοινωνία.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Γεώργιος Παυλίδης «είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι οι μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες είναι κυρίως θύματα, ενώ αυτοί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), ιδίως οι παρορμητικοί είναι 2-3 φορές περισσότερο θύτες και ως 10 φορές περισσότερο θύματα bullying. Δηλαδή, και οι δύο ομάδες συμμετέχουν αναλογικά πολύ συχνότερα από τους άλλους στο bullying, διότι συνήθως είναι πιο υστερούσες από τους υπόλοιπους συμμαθητές τους, άρα πιο ευάλωτες».

Ο ίδιος τονίζει ότι «καθίσταται επιτακτική ανάγκη η έγκαιρη και αντικειμενική βιολογική πρόγνωση-διάγνωση των Μαθησιακών Δυσκολιών και της ΔΕΠΥ από την προσχολική ηλικία, για να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά, τον αυτοέλεγχο, την κοινωνικότητα και τη σχολική επίδοση, ώστε αυτά τα παιδιά μας να μην πέφτουν θύματα Bullying και να αποφεύγονται τα διά βίου δευτερογενή ψυχοκοινωνικά προβλήματα όπως για παράδειγμα, χαμηλή αυτοπεποίθηση, δυσκολίες στις σχέσεις, που δημιουργούνται από την καθημερινή ταπεινωτική σχολική αποτυχία και από την αρνητική-επικριτική αντιμετώπιση στο σπίτι και στο σχολείο, λόγω άγνοιας».

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής, το Χαμόγελο του Παιδιού, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό – ‘ΕAΝ’ και όπως επισημαίνεται, το Bullying που είναι άμεση ή έμμεση βια, σκόπιμη, αναίτια, απρόκλητη και επαναλαμβανόμενη και ασκείται από ισχυρότερους προς αδύναμους, πρέπει να σταματήσει.

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Ράφα: Κανένας σεβασμός στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

AP23302283789661

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Ράφα: Κανένας σεβασμός στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

Νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με μαρτυρίες από Παλαιστινίους αλλά και ομάδες του Γαλλικού Πρακτορείου,…

Σοβαρή καταγγελία τουριστών στην Κέρκυρα: 9χρονος χτυπήθηκε από ρεύμα από κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών

reuma

Σοβαρή καταγγελία τουριστών στην Κέρκυρα: 9χρονος χτυπήθηκε από ρεύμα από κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών

Το παιδί ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του και έχει πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη: Νέα οπαδική επίθεση με μία σύλληψη – Ξυλοκόπησαν και απείλησαν με μαχαίρι διανομέα

delivery

Θεσσαλονίκη: Νέα οπαδική επίθεση με μία σύλληψη – Ξυλοκόπησαν και απείλησαν με μαχαίρι διανομέα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων δραστών.

Κασσελάκης: Έχουμε αναστηθεί και έχουμε ρεύμα στην κοινωνία – Θέλουμε λιγότερη λιτότητα

kasselakis

Κασσελάκης: Έχουμε αναστηθεί και έχουμε ρεύμα στην κοινωνία – Θέλουμε λιγότερη λιτότητα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα των επερχόμενων ευρωεκλογών που…