Newsroom

Newsroom

Ρέντσι: "Θα κάνουμε το παν για συμφωνία", σφοδρή επίθεση σε Σόιμπλε από Πιτέλα (διαβάστε tweets)

«Πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι επ’ ωφελεία της Ελλάδας κι επ’ ωφελεία της Ευρώπης. Η κατάσταση…

renzi 6

«Πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι επ’ ωφελεία της Ελλάδας κι επ’ ωφελεία της Ευρώπης. Η κατάσταση έχει γίνει πολύπλοκη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.

«Η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό που απαιτούν οι συνθήκες από εκείνη. Θα κάνουμε το παν επειδή θέλουμε μια συμφωνία με βάση την αφετηρία που υπάρχει στο τραπέζι. Η απόσταση έχει μικρύνει πάρα πολύ. Μιλούμε για μια ιστορική συμφωνία για την Ευρώπη. Για δύο εβδομάδες μιλούμε μόνο για την Ελλάδα. Υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα για τη Ευρώπη. Δείτε τι γίνεται στο Ιράν, την Ουκρανίαμ την Αίγυπτο, την Λιβύη. Χρειαζόμαστε την Ευρώπη για να λυθούν τέτοια ζητήματα. Πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία», πρόσθεσε ο κ. Ρέντσι.

Στο μεταξύ, σφοδρή επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα.

Έγραψε ο ίδιος στο twitter: «Στη Σύνοδο Κορυφής του PES για να πούμε ΟΧΙ στο Grexit. Τα κόλπα του Σόιμπλε δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την ΕΕ».

Στη συνέχεια, ξανατουίταρε: «Ο υπουργός Σόιμπλε είναι ανεύθυνος. Τα πολιτικά του παιχνίδια στοχεύουν ανοικτά στο Grexit. Αυτό που διακυβεύεται είναι η σταθερότητα της ΕΕ».   

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…