Newsroom

Newsroom

Ρένα Δούρου: Μήνυμα ανατροπής και ελπίδας

Πολυμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, από τον Πειραιά. Η κ. Δούρου αναφερόμενη στον κ. Σαμαρά, τον…

doyroy 2

Πολυμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, από τον Πειραιά. Η κ. Δούρου αναφερόμενη στον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο κα τον κ. Σγουρό, τους κατηγόρησε πως δεν θέλουν να ακούσουν τη φωνή των πολιτών, γιατί τη φοβούνται. “Φοβούνται και εκβιάζουν” δήλωσε και συμπλήρωσε: “Απειλούν για να εξαγοράσουν λίγο χρόνο παραμονής στην εξουσία, γιατί πρέπει να τελειώσουν τη “δουλειά”, να κλείσουν όλα τα χρυσά ντιλ σε βάρος των πολιτών, σε βάρος του περιβάλλοντος, σε βάρος της κοινωνίας, αλλά υπέρ των ολίγων, υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφέροντων, υπέρ των συμφερόντων των ξένων δανειστών μας”.

Η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής επισήμανε πως η κυβέρνηση και η Τρόικα στηρίζουν την παραμονή του κ. Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής, γιατί, όπως είπε “είναι ο άνθρωπός τους στη σημαντικότερη περιφέρεια της Ελλάδας, είναι ο άνθρωπος που γνωρίζουν και εμπιστεύονται, ο άνθρωπος που προστατεύει και προωθεί τα συμφέροντά τους. Τα δικά τους και όχι εκείνα των πολιτών και της κοινωνίας”.

Η κ. Δούρου κατηγόρησε τον απερχόμενο περιφερειάρχη για αδράνεια και αφωνία, καθώς “παραμένει απαθής και άφωνος μπροστά στο προωθούμενο ξεπούλημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, μπροστά στην τραγωδία της διάλυσης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, της τελευταίας βαριάς βιομηχανίας της περιοχής, μπροστά στην κατάρρευση των τριών μεγάλων νοσοκομείων του Πειραιά: του Τζάνειου, του Κρατικού Νίκαιας και του Μεταξά, παραμένει απαθής και άφωνος στην απορρόφηση και τσιμεντοποίηση των 650 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα”.

«Η “Δύναμη Ζωής” και το “Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας” είναι εδώ» τόνισε η Ρένα Δούρου και συνέχισε: “Να στείλουμε καθαρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τον απερχόμενο Περιφερειάρχη και τα ντόπια και ξένα συμφέροντα που τους στηρίζουν, ότι ‘φθάνει πια’. Ότι ήλθε η δική μας σειρά να μιλήσουμε και να στείλουμε μήνυμα ανατροπής και ελπίδας. Ένα μήνυμα που θα τους χαλάσει τα σχέδια”.

“Ήλθε πια η ώρα να φέρουμε τα πάνω – κάτω και να χαλάσουμε τα ντιλ του απερχόμενου περιφερειάρχη με τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ, τον κ. Φούχτελ” υπογράμμισε η κ. Δούρου και διαβεβαίωσε πως “Γνωρίζουμε και μπορούμε να κόψουμε σύρριζα το νήμα των συμφερόντων που κρατά καθηλωμένη την Αττική στο χθες, να φέρουμε την Αττική εκεί πρέπει να βρίσκεται: στην πρωτοπορία της Αυτοδιοίκησης, παράγοντας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και παράγοντας ευημερίας των πολιτών της”.

Ακόμη, έθεσε κάποιες προτεραιότητες για την περιφέρεια Αττικής και σημείωσε: “Έχουμε τις γνώσεις και τα εργαλεία για έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας, για την αντιμετώπισης της ανεργίας, για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, για λαϊκή κατοικία, για προστασία των ηλικιωμένων, για την εξασφάλιση βασικών κοινωνικών αγαθών, για να αποκτήσει η Αττική επιτέλους ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό γα να μην πνίγονται οι δήμοι της με μια βροχή, για να εφαρμόσουμε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, οικονομικά και οικολογικά δίκαιο και βιώσιμο, προς όφελος των πολιτών και όχι των μεγαλοεργολάβων”.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…