Το ρεκόρ κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά το νέο θλιβερό ρεκόρ στην πανδημία κορονοϊού καθώς ξεπεράσαν  για πρώτη φορά τα 5.000, φτάνοντας τα 5.449. 

5111816

Έντονος προβληματισμός  στην κυβέρνηση, η οποία εδώ αγνοεί τις προειδοποιήσεις των ειδικών για το 4ο κύμα της πανδημίας.  Πλέον αναγκάζεται να αναδιπλωθεί, και να ψάχνει λύσεις στο  «και πέντε» για  να διαχειριστεί την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, τη στιγμή που τα νοσοκομεία ήδη στενάζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη όπου θα εξεταστούν όλα τα νέα μέτρα, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Την ίδια ημέρα αναμένεται πιθανότατα και η ανακοίνωση των μέτρων. Ήδη από  το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα και των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου. Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν επίσης μέρος οι περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη, στο Μαξίμου, όπου εκτός από τους Γ. Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο, και τη συμμετοχή περιφερειαρχών και εκπροσώπων τους, καθώς και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, κλήθηκε εκτάκτως και ο επικεφαλής της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας.  Στο Μαξίμου,  όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης αποσκοπεί  στην ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, την τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, καθώς και για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης. 

Την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζουν περαιτέρω μέτρα  στις «κόκκινες» περιοχές 

-τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης να κλείνουν στη 1 τα ξημερώματα

– απαγόρευση μουσικής στους μεικτούς χώρους διασκέδασης

– αύξηση των εργαστηριακών τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Η εισήγηση της Επιτροπής

Τα μέτρα θα αφορούν τους τομείς εστίασης και διασκέδασης. Εξετάζεται επίσης η θέσπιση ενός αυστηρού πλαισίου λειτουργίας των ανοιχτών μεικτών χώρων διασκέδασης, εκεί που έχουν πρόσβαση οι ανεμβολίαστοι. 

Αρκετοί επιστήμονες αναμένεται να ζητήσουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε «κόκκινες» περιοχές και μη σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…