Ρέγκλινγκ: "Τον Σεπτέμβριο η συζήτηση για το ελληνικό χρέος"

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού στήριξης ESM Κλάους Ρέγκλινγκ,…

klaus regling

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού στήριξης ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο και βέβαιο εάν το χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

Τα βήματα προόδου που έχει κάνει η Ελλάδα αλλά και οι σημαντικές καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές απασχόλησαν την ομιλία του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού στήριξης ESM. Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα χρηματοδότηση ή μη της Ελλάδας εξαρτάται από την υλοποίηση των ουσιαστικών διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και από τα επικείμενα αποτελέσματα των stress tests που διεξάγει η ΕΚΤ.

Όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους είπε ότι, μετά την τωρινή επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, «τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για το χρέος». Και στο σημείο αυτό τόνισε στην κυβέρνηση ότι «πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει και όσο η Αθήνα θα κάνει μεταρρυθμίσεις και θα τηρεί τις δεσμεύσεις της, τόσο εμείς θα τη στηρίζουμε».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ θα συναντηθεί σήμερα στις 16:00 με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβλελη και στις 18:00 με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ αύριο Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Επίσης, θα πραγματοποιήσει διάλεξη στην Τράπεζα της Ελλάδος με θέμα «Overcoming the Euro Crisis», την οποία θα προλογίσει ο Γιάννης Στουρνάρας

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…