Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να "βγει" στις αγορές ως το 2018 αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές φέτος ή το αργότερο το 2018, αλλά αυτό θα συμβεί εφόσον επιμένει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, υποστήριξε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild.

593ace141dc52426558b4617 2

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ESM υποστήριξε ότι «εάν η Ελλάδα παραμείνει στον δρόμο της εφαρμογής των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, θα μπορέσει είτε αργότερα φέτος είτε το 2018 να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων».

Παράλληλα ο επικεφαλής του Μηχανισμού Σταθερότητας τόνισε την άμεση ανάγκη να υπάρξει εκταμίευση της δόσης για τη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι «περαιτέρω καθυστερήσεις θα είναι αρνητικές όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωζώνη».

Σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει ολοκλήρωση τςη δεύτερης αξιολόγησης στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Την ίδια ελπίδα εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Όσον αφορά όμως το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συμφωνία καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι επιδιώκουν την αναβολή των ουσιαστικών αποφάσεων για το χρέος έως την ολοκλήρωση του Μνημονίου, δηλαδή τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2018.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…