«Ρεβεγιόν» μεσημεριάτικα και με 9 άτομα;

Κι ενώ η ψυχολογία των πολιτών επιβαρύνεται, δεδομένου ότι εδώ και περισσότερο από ένα μήνα βρισκόμαστε σε lockdown, τα ερωτήματα που αρχίζουν να τίθενται για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά γίνονται, ως εκ τούτου, όλο και πιο έντονα για την απαγόρευση κυκλοφορίας

5205566

Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν ξεκαθαρίσει ότι σε κάθε περίπτωση τα ρεβεγιόν θα πρέπει να γίνουν μαζί με άλλη μία, το πολύ, οικογένεια.

«Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωσή του στο κοινό.

 

 

Η κυβέρνηση και ο  κ. Πέτσας δεν διευκρίνισε ωστόσο με ποιο κωδικό στο 13033 θα γίνονται οι επιτρεπτές μετακινήσεις στα σπίτια. Επίσης πως ορίζουν τον ρεβεγιόν,  καθώς είθισται η γιορτή σε σπίτι (ή σε κέντρο διασκέδασης), το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας. Εκτός αν εννοούν να κάνουν οι οικογένειες ρεβεγιόν μεσημεριάτικα…  Τέλος  πώς θα ελέγχεται η μη υπέρβαση του ορίου των 9 ατόμων; Κι εδώ ίσως η κυβέρνηση να σκέφτεται όπως πολύ εύστοχα σχολίασε σε ανάρτηση του χρήστης: «Να επέμβουν τα ΜΑΤ πάνω από τη γαλοπούλα και να μετράνε,  ενώ 1-2 κρύβονται στην ντουλάπα».  Όσο για τον μαγικό αριθμό 9 (πχ γιατί όχι 8 η 10) που δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως προέκυψε,  την λύση έδωσε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος αναφέροντας σε ανάρτηση του:

«Ο ιερός αριθμός των Πυθαγορείων, το 9 (με τον πυθμενικό λεξάριθμο) αναδεικνύεται ως ο “αριθμός της πανδημίας και του lockdown”: 9 άτομα στα ρεβεγιόν, 9 στην ουρά για click away, 9 στις εκκλησίες, 9 στις συναθροίσεις με διαταγή αστυνομίας κ.ά Φουντώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας»

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…