Real estate με τον Κάρολο. Ντροπή

Οι Έλληνες με τους μισθούς και τις συντάξεις τους, που είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη καλούνται να πληρώσουν το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα. Και κανένας υπεύθυνος δεν ντρέπεται γι αυτό

5020345

Οι εξωφρενικοί λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, εξακολουθούν να καταφθάνουν και να προκαλούν οργή, αγανάκτηση κι απελπισία. Οι Έλληνες με τους μισθούς και τις συντάξεις τους, που είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη καλούνται να πληρώσουν το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα. Και κανένας υπεύθυνος δεν ντρέπεται γι αυτό. Κανένας δεν παραιτείται. Κανένας δεν παραδέχεται  ότι απέτυχε.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης «κόβει και ράβει» στον εαυτό του μπόνους εξήντα χιλιάδων ευρώ. Για να αμειφθεί η διορατικότητα του και οι επιτυχημένες πολιτικές που οδήγησαν στο σημερινό κακό. Έλλειψη φιλότιμου, περίσσευμα αναισθησίας.

Είναι ξεκάθαρα ευθύνη της κυβέρνησης η ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν οφείλεται μόνον στον πόλεμο και στην αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου. Εάν ήθελαν θα έκαναν αυτό που έκαναν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που πέτυχαν να εξαιρεθούν από τις γενικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι πολίτες τους πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα στην μισή τιμή. Ακόμα και οι Γάλλοι με νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, με τον διπλάσιο βασικό μισθό, πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα τριάντα τις εκατό φθηνότερα.

Ο Μητσοτάκης παρακολουθεί ατάραχος την καταιγίδα που μας σαρώνει. Οι ακραία ταξικές  πολιτικές της κυβέρνησης του κάνουν  τους φτωχούς φτωχότερους και τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και τους μετόχους τους πλουσιότερους. Θανατηφόρα νεοφιλελεύθεροι, δολοφονικά ταξικοί.

Αντιλαμβάνονται άραγε αυτοί που εκδίδουν αυτούς τους λογαριασμούς ποιά είναι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων στους οποίους απευθύνονται; Συνειδητοποιούν οι αρμόδιοι υπεύθυνοι σε ποιους απευθύνονται οι εξωφρενικοί αυτοί λογαριασμοί;

Απευθύνονται στους μισθωτούς του κατώτατου μισθού, στους άνεργους, στους μισθοσυντήρητους που τα βγάζουν πέρα ίσα-ίσα, στους αγρότες που βλέπουν τις τιμές στα  εφόδια τους να εκτοξεύονται, στις επιχειρήσεις και στα μαγαζιά που αναπνέουν και δεν αναπνέουν. Από που θα πληρωθούν αυτοί οι λογαριασμοί;

Ας απαντήσει η κυβέρνηση που θα βρει τα λεφτά να πληρώσει τον υπέρογκο λογαριασμό του ρεύματος ο ντελιβεράς; Η πωλήτρια στο σούπερ μάρκετ; Ο υπάλληλος γραφείου με τον μισθό τρεις και εξήντα; Άνθρωποι ακροβάτες που ισορροπούν χωρίς δίκτυ ασφαλείας πάνω σε μια κλωστή στο κενό. Κάντε λένε διακανονισμό. Για να πληρώσεις υποτίθεται αυτόν τον λογαριασμό και να σε ξαναπνίξει ο επόμενος.

Την ίδια στιγμή ο Μητσοτάκης σχεδιάζει να μεταβεί στην Αγγλία και να ενημερωθεί από τον πρίγκιπα Κάρολο για το πώς αξιοποίησε το βασιλικό κτήμα του Dumfries House. Για να τα εφαρμόσει λέει στο Τατόι. Μαθήματα real estate την ώρα που η φωτιά κατακαίει την κοινωνία. Ο δε περιβόητος Στάσσης της ΔΕΗ χτίζει βίλες 750 τ.μ στην Κέα. Και δικαιολογούνται η ΔΕΗ και η κυβέρνηση ότι τα χρήματα τα μάζεψε επειδή δούλευε ως υψηλόμισθος manager στον ιδιωτικό τομέα. Όμως αυτό που καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι ο κάθε Μητσοτάκης κι ο κάθε Στάσσης είναι αδύνατο να αντιληφθούν την αγωνία του κόσμου να έρχεται ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος τριπλάσιος και τετραπλάσιος και να μην μπορείς να τον πληρώσεις.

Ο Μητσοτάκης και το σύστημα εξουσίας του για το μόνο που νοιάζονται είναι οι δημοσκοπήσεις και ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνουν εκλογές και να κάτσουν κι άλλο στο σβέρκο μας.

Ας κάνουν αμέσως τώρα εκλογές. Να απαλλαγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από την καταστροφική παρουσία τους. Να φύγουν τώρα. Για να μαζέψουμε τα συντρίμμια μας. Για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται. Για να ελπίσουμε ξανά. Έστω και η λίγη ελπίδα σήμερα μας είναι αρκετή.

Η κοινωνία βράζει. Ο Μητσοτάκης κάνει real estate με τον Κάρολο.

Ντροπή…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...