Όλγα Στέφου

Ρε, να είστε ευπρεπείς, όχι σαν τους Συριζαίους!

Aς μιλήσουμε για χυδαιότητα...

4844031

Σοκαρίστηκα πάρα πολύ όταν είδα τον υποψήφιο βουλευτή Κυκλάδων, Βασίλη Γλέζο, μόλις 28 ετών νεολαίο να φωτογραφίζεται δίπλα σε υβριστικό σύνθημα κατά της ΝΔ και δη, γραμμένο σε τοίχο! Όλοι οι συνάνθρωποι ξέρουμε τι σημαίνει “σύνθημα γραμμένο σε τοίχο”. Ό,τι ακριβώς σημαίνει και ένα σύνθημα με εύστοχο στιχάκι, που αντιλαλούσε ειδεχθώς και “κάποιον” Μητσοτάκη! απολύτως τίποτα.

Βεβαίως και απολύτως τίποτα δε σημαίνει να σε βρίζει όλη η χώρα. Μεμονωμένο περιστατικό είναι. Βεβαίως και δε σημαίνει απολύτως τίποτε να σε βρίζουν με συνθήματα στους τοίχους. Ότι είναι βολεμένα πλουσιόπαιδα που έχουν λεφτά να αγοράσουν σπρέι σημαίνει. Και χωρίς καμία αμφιβολία, σίγουρα θα τρώνε μακαρόνια, που λέει κι ο Κυρανάκης ότι κάνουν οι αστοί.

Μα είναι εικόνα τώρα αυτή; Νέο παιδί με μπλούζα χωρίς καν γιακά να φωτογραφίζεται δίπλα σε αντικυβερνητικό σύνθημα; Ε όχι! Όχι, στο κόμμα της γραβάτας έχουν επίπεδο.

Δηλαδή όταν ο Μαραβέγιας αποκαλούσε “πίθηκο” τον Σκουρλέτη και ο άλλος ο επίσης βουλευτής έλεγε ότι ο Πολάκης είναι “κότα” -εντός τη Βουλής- δήλωναν ευπρεπώς την λατρεία τους για τη ζωολογία.

Όταν εκ της κυβερνήσεως τζαμπατζήδες” τους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν την ΔΕΗ, το έκαναν για να μας διδάξουν την αρετη της αποταμιεύσεως.

Όταν συγκάλυπταν παιδοβιαστές, όταν η Δόμνα Μιχαηλίδου εξέθεσε τα στοιχεία του 12χρονου παιδιού από τον Κολωνό, λογικά ήταν ηθικοί οι λόγοι. Δεν μπορώ να βρω πού κρύβεται η ηθική, αλλά λογικά οι λόγοι ήταν τέτοιοι.

Ακομη κι όταν ο Σωτηρόπουλος με την Υπόγα του μας επιτίθενται με τρόπους που ντρέπομαι ακόμη και να αναπαράξω, λογικά οι προθέσεις είναι αγνές.

Αλλά ας μιλήσουμε για χυδαιότητα. Την χυδαιότητα της λογοκρισίας, ας πούμε. Της ποινικής δίωξης δημοσιογράφων και δικαστικών. Την χυδαιότητα των απανωτών σκανδάλων, του Πάτση, ης Νικολάου, των κλεφτών του δημοσίου χρήματος.

Να πούμε για την χυδαιότητα που έκανε τη Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα… κουρελόχαρτα. Τη χυδαιότητα των υποκλοπών. Των νεκρών από τα διαλυμένα νοσοκομεία.

Να πούμε για τη χυδαιότητα του πόνου που νιώθεις μαζί με την απόγνωση, όταν δεν βρίσκεις φάρμακα. Όταν φοβάσαι πως θα αρρωστήσεις.

Την χυδαιότητα εις βάρος της Παιδείας. Της Τέχνης. Την χυδαιότητα της άδειας τσέπης και του ακριβού φαγητού. Την χυδαιότητα που καταντά την ζωή, απλή επιβίωση.

Την χυδαιότητα της τρομοκρατίας, να μη μιλάς, να μην αντιδράς γιατί δεν είσαι ελεύθερος. Είμαστε υπό καθεστώς.

Την χυδαιότητα της αβεβαιότητας… Θα μεγαλώσουμε ποτέ; Θα ενηλικιωθούμε, που τα ενοίκια είναι μεγαλύτερα από τους μισθούς; Θα σταματήσουν ποτέ οι γονείς μας να ανησυχούν ότι ο δικός τους μισθός δεν φτάνει και για τα ενήλικα παιδιά τους; Για τους συνταξιούχους, που δεν έχουν δικαίωμα στα αξιοπρεπή γηρατειά;

Την χυδαιότητα των σπιτιών που κλέβονται από Πάτσηδες ή μη.

Την χυδαιότητα των τρομοκρατημένων γυναικών, που δεν τις προστατεύει κανένας κρατικός μηχανισμός, που δολοφονούνται, που βιάζονται ακόμη και μέσα σε αστυνομικά τμήματα,

Ε όλα αυτά είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι το ξέρουμε.

Οι νέοι της ΝΔ, εξάλλου, φημίζονται για την επρέπειά τους, όχι σαν τους συριζαίους. Με ευπρέπεια έφερναν μπράβους στις σχολές, με ευπρέπεια φώναζαν «κουμούνια θα σας κάνουμε σαπούνια», με ευπρέπεια μας έδερναν, με ευπρέπεια τους βλέπαμε -και α και ου!- να λένε για μανάδες, αδερφές, αριστερές…

Καμία σχέση, σας λέω, οι συριζαίοι με τη ΝΔ! Κι ο Γλέζος ο Βασίλης που πάει και φωτογραφίζεται δίπλα στα συνθήματα, ε, ας φορούσε τουλάχιστον μία γραβάτα!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr