«Ρε μαλάκα το έσπασα»

Η Λάρισα απέχει από την Κω επτακόσια ογδόντα τρία χιλιόμετρα. Επτακόσια ογδόντα τρία χιλιόμετρα καθημερινής βίας.  

1613054917337

Ασφαλίτες έσπασαν το χέρι ενός δεκατριάχρονου παιδιού στη Λάρισα. Την Τρίτη 30 Μαρτίου, σύμφωνα με την καταγγελία γονέα, πέντε μαθητές που καθόταν σε πάρκο στη Λάρισα και συζητούσαν, περικυκλώθηκαν από ασφαλίτες οι οποίοι επιχείρησαν να τους τρομοκρατήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν το χέρι του ενός παιδιού. «Ρε μαλάκα το έσπασα» ακούστηκε να λέει ο εγκληματίας και οδήγησε το παιδί όχι στο νοσοκομείο, αλλά στο αστυνομικό τμήμα. Και ξεσηκώθηκε η τοπική κοινωνία. Για την υπόθεση αυτή έχει επιληφθεί το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Πράξη χωρίς νόημα. Η βία εκπορεύεται από τον πολιτικό προϊστάμενο της αστυνομίας, από
τον υπουργό «προστασίας» του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τα επανειλημμένα περιστατικά βίας από τους ένστολους τραμπούκους, τα δικαιολογεί, εάν όχι τα ενθαρρύνει. Πρόκειται ποτέ το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ να αγγίζει τον Χρυσοχοΐδη;
Ποιος το πιστεύει;

Στις 24 Μαρτίου πέθανε στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κω, από αποφρακτικό ειλεό, ο 44χρονος Macky Diabete από τη Γουινέα. Ο 44χρονος πριν πεθάνει ούρλιαζε από τους πόνους, ενώ εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα εάν έλαβε και πότε, την πρέπουσα ιατρική φροντίδα. Τις προηγούμενες μέρες είχαν προηγηθεί συμπτώματα που πιθανότατα επέτρεπαν τη διάγνωση και την αντιμετώπιση του συμβάντος. Τι έκαναν οι αρχές κατά τις ημέρες που ο 44χρονος παρουσίαζε αυτά τα συμπτώματα; Τον πήγαν, πότε και πού για ιατρική φροντίδα; Τον εξέτασε ποτέ γιατρός; Έδωσαν την πρέπουσα σημασία; Ένας καταφρονεμένος, αόρατος άνθρωπος για την ξενοφοβική κυβέρνηση Μητσοτάκη έχασε τη ζωή του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ απαξιώνεται ταχύτατα, ηθικά και πολιτικά. Αυτό την πανικοβάλει και την κάνει να δρα σπασμωδικά. Θεωρεί ότι με την βία και τον φόβο μπορεί να σταματήσει την κατρακύλα της. Συνεχώς επιτίθεται. Επιτίθεται ακόμα και στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς που λένε την αλήθεια για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τους ξεσκεπάζουν. Πέρυσι τέτοιο καιρό οι διάφορες Μαρέβες μας καλούσαν υποκριτικά να βγούμε στα μπαλκόνια ν’ανάβουμε κεριά και να χειροκροτούμε τους γιατρούς. Σήμερα επειδή χαλούν το ψεύτικο αφήγημα τους, τους διώκουν και τους
απολύουν.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, μάταια προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι κεντρώα, προκειμένου να κυβερνήσει, επένδυσε στην σκληρότητα και την απανθρωπιά. Κατασκεύασε εχθρούς προσπαθώντας να δηλητηριάσει τη κοινωνία και να αναδείξει τον εαυτό της ως εγγυητή της ευταξίας και της κανονικότητας. Οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι φοιτητές, οι νέοι, οι νοσοκομειακοί γιατροί, είναι εχθροί. Ο Macky Diabete από τη Γουινέα που ζήτησε μια καλύτερη ζωή και σήμερα είναι νεκρός, ήταν εχθρός. Ο νέος από την Λάρισα που καθόταν στο παγκάκι στο πάρκο με τους φίλους του ήταν εχθρός.

Οι μπάτσοι που τρομοκρατούν τον κόσμο, χυδαιολογούν και τραμπουκίζουν, είναι οι εγγυητές της ακροδεξιάς Μητσοτάκειας «νομιμότητας». Γέμισαν την Ελλάδα με αστυνομικούς για κάθε χρήση. Πολλοί από αυτούς έχουν ξεφύγει εντελώς. Έχουν αποθρασυνθεί και αποκτηνωθεί. Κυκλοφορούν ως αλήτες, νταήδες, τσαμπουκάδες και απειλούν τον κόσμο κυρίως τους νέους. «Ρε μαλάκα το έσπασα», λέει ο αποκτηνωμένος μπάτσος. Έτσι απλά. Λες και έσπασε ένα κλαράκι από ένα δένδρο, ή ένα βάζο και όχι το χέρι ενός ανθρώπου.

Η Λάρισα απέχει από την Κω επτακόσια ογδόντα τρία χιλιόμετρα. Επτακόσια ογδόντα τρία χιλιόμετρα καθημερινής βίας. Είναι ο δρόμος του Μητσοτάκη, του Χρυσοχοΐδη, των μαντρόσκυλων που έχουν αμολήσει για να μας τρομοκρατήσουν.Είναι ο δρόμος που ο Macky Diabete από τη Γουινέα συνάντησε τον θάνατο και ο μαθητής από την Καρδίτσα συνάντησε τους ασφαλίτες που του έσπασαν το χέρι.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…