Newsroom

Newsroom

Ρατσιστής ο Μπομπ Ντίλαν για τους Γάλλους

Για ρατσισμό κατηγορείται στη Γαλλία ο Μπομπ Ντίλαν. Η γαλλική εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες στον αμερικανό καλλιτέχνη για προσβολή και υποκίνηση…

bobdylan 2275506b

Για ρατσισμό κατηγορείται στη Γαλλία ο Μπομπ Ντίλαν. Η γαλλική εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες στον αμερικανό καλλιτέχνη για προσβολή και υποκίνηση μίσους σε βάρος των Κροατών με αφορμή παλιότερη δήλωση με την παραλλήλισε τους Κροάτες με ναζί.

Ο ζωντανός θρύλος της ροκ βρέθηκε στο Παρίσι για συναυλίες κι εκεί ανακρίθηκε και του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες. Πάντως, αυτό δεν εμπόδισε την γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί να του απονείμει το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, την ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας προς εκείνους που υπηρετούν τα γράμματα, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Ο Ντίλαν ανακρίθηκε έπειτα από μήνυση που κατέθεσε το Συμβούλιο Κροατών στη Γαλλία (CRICCF) λόγω των δηλώσεών του στο περιοδικό Rolling Stone το 2012.

Σε εκείνη τη συνομιλία, με θέμα τη συμμετοχή του στο κίνημα για τα δικαιώματα των μαύρων, ο Μπομπ Ντίλαν είπε ότι οι μαύροι μπορούν να αισθανθούν αν κάποιος έχει στο αίμα του το ρατσισμό, όπως «οι Εβραίοι αναγνωρίζουν τους ναζί και οι Σέρβοι τους Κροάτες».

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από δικαστήριο στο Παρίσι.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…