Newsroom

Newsroom

Ρατσιστικό παραλήρημα του δημάρχου Χίου εναντίoν των ΑμεΑ

Σε ένα άνευ προηγουμένου  ρατσιστικό παραλήρημα προχώρησε ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος δέχτηκε κριτική από το σύλλογο ΑμεΑ Χίου σχετικά με την καθυστέρηση τοποθέτησης ενός seatrac στη παραλία της Δασκαλόπετρας Βροντάδου το οποίο μάλιστα θα έπρεπε να λειτουργεί ήδη.

karmatzis stamatis

Το seatrac αποτελεί μια ράμπα με την οποία τα άτομα με αναπηρία μπορούν να μεταφερθούν από την παραλία στη θάλασσα και πίσω με ασφάλεια, ώστε να απολαύσουν το μπάνιο τους. Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», το συγκεκριμένο σύστημα είχε εναποτεθεί στην ακτή χωρίς να έχει προβεί κανείς αρμόδιος σε συναρμολόγηση. Έτσι υπήρξε εκ νέου κριτική στη δημοτική αρχή, στην οποία έσπευσε να υπερασπιστεί ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας αλλά και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου ΑμεΑ (ως πατέρας παιδιού με αναπηρία) Γιώργος Πατεριμός.

Ο αντιδήμαρχος μετέβη στη παραλία, επιχείρησε να συναρμολογήσει το seatrac, χωρίς όμως να φροντίσει για τη παροχή ρεύματος.

Φρόντισε ωστόσο να τραβήξει βίντεο το οποίο και ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό, κατηγορώντας τον Σύλλογο ΑμεΑ και ειδικότερα τη πρόεδρο Σοφία Μιχάλα, για διασπορά ψευδών ειδήσεων. για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Το βίτνεο αναδημοσίευσε και η σελίδα του δημάρχου με Το συγκεκριμένο βίντεο μάλιστα, κοινοποιήθηκε και στη προσωπική σελίδα του δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη. Παρόλα αυτά, ο αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι δεν λειτουργεί το seatrac αποσύροντας το βίντεο, ενώ παραιτήθηκε και από το Δ.Σ. του συλλόγου ΑμεΑ.

Ο δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης σε προσπάθεια να υπερασπιστεί τον αντιδήμαρχι, είχει προβεί νωρίτερα σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, στην οποία αναγράφονταν τα εξής: «Αγαπητέ μου αντιδήμαρχε μη στεναχωριέσαι η λάσπη είναι προνόμιο των ερπετών …εμείς προχωράμε με έργα και πράξεις και τους αφήνουμε στη λάσπη τους…». Αποκαλώντας ουσιαστικά ερπετά που σέρνονται στη λάσπη τα άτομα με αναπηρία.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου ΑμεΑ

Οι δηλώσεις αυτές είναι όχι μόνο απαράδεκτες, προκλητικές και προσβλητικές, αλλά καταδεικνύουν και την απαξιωτική άποψη του κ. Δημάρχου για τα Α.μεΑ, την αντίληψή του απέναντι στις δίκαιες δράσεις και αντιρρήσεις ενός οργανωμένου Συλλόγου όπως ο ΠΣΑμεΑ. Το απαράδεκτο βίντεο του Αντιδημάρχου, εκ των υστέρων «κατέβηκε», και το εκλαμβάνουμε ως μια ομολογία του ολισθήματός του, γεγονός όμως που αφήνει έκθετο το Δήμαρχο.

Απαιτούμε ο Δήμαρχος να πάρει πίσω τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και να ανακαλέσει δημόσια.
Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές μας είναι ισότιμοι πολίτες και απαιτούν σεβασμό από όλους. Όλοι γνωρίζουν τη δράση του ΠΣΑμεΑ στην τοπική κοινωνία για πάνω από 25 χρόνια.

Ας το πάρουν απόφαση. Όσο κι αν ενοχλεί η δράση μας δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τη ζωή και τα δικαιώματα τα δικά μας και των οικογενειών μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο Σταμάτης Κάρμαντζης, εκφράζεται με ρατσιστικό τρόπο. Τον Απρίλιο του 2016 το τότε στέλεχος της ΝΔ, είχε πει τη χαρακτηριστική φράση «Τούρκος καλός, μόνο νεκρός». Με τις αντιδράσεις να είναι μεγάλες και τη Νέα Δημοκρατία να αναγκάζεται να προχωρήσει στη διαγραφή του. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι ο νυν δήμαρχος Χίου δεν έχασε τους δεσμούς του με το κόμμα και η ΝΔ τον στήριξε με ανοιχτό τρόπο προεκλογικά, ώστε να βρεθεί στη θέση που είναι σήμερα.

Πηγή: thepressproject.gr

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Χαριτσης 0

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Η Νέα Αριστερά καλεί «όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους…