Ρατσιστικό παραλήρημα συλλόγου γονέων σε νηπιαγωγείο στη Χίο – Δεν ήθελαν προσφυγόπουλο λόγω Πάσχα

Πρωτοφανές περιστατικό ρατσιστικού παραληρήματος και μισαλλοδοξίας και μάλιστα σε βάρος ενός μικρού προσφυγόπουλου που πρόκειται να πάει στο νηπιαγωγείο εκδηλώθηκε πρόσφατα στη Χίο.

5acdf51c1dc524a71d8b457e

Το περιστατικό συνέβη στο 11ο νηπιαγωγείο Χίου και ήρθε χθες, Τρίτη, στο φως της δημοσιότητας. Στην περιοχή των φυλακών Χίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προέβη σε καταγγελία κατά της εγγραφής ενός παιδιού από το Ιράκ στο νηπιαγωγείο, την οποία απευθύνει στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου και στον δήμο Χίου.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, ο εν λόγω Σύλλογος, αφού περιγράφει το ιστορικό της εγγραφής του μικρού παιδιού, συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 26 Μαρτίου 2018 για να εξετάσει το θέμα και στη συνέχεια προέβη στις ακόλουθες διαπιστώσεις:

  • Το προσφυγόπουλο δεν μιλά την ελληνική γλώσσα και ως εκ τούτου θα είναι προβληματική η ένταξή του στο νηπιαγωγείο.
  • Εγείρουν θέμα επάρκειας των εμβολίων που έχει κάνει και επισείουν τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε άλλα παιδιά ή και σε ηλικιωμένους.
  • Θέτουν θέμα επάρκειας και καταλληλότητας των χώρων του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά και προτείνουν αν δεν μπορεί να πάει το παιδί σε ειδική δομή με ομόγλωσσα παιδιά, τότε να πάει σε άλλο όμορο νηπιαγωγείο με λιγότερα παιδιά.

Ωστόσο, το αποκορύφωμα της μισαλλοδοξίας έρχεται με το εξής: «Η περίοδος εγγραφής και η ένταξη ενός παιδιού μουσουλμάνου τις μέρες του Άγιου Πάσχα, της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής, που τα παιδιά εργάζονται πάνω σ΄ αυτό το θέμα, βλέπουν βίντεο και συζητούν με τις νηπιαγωγούς, μας προβλημάτισε αρκετά επίσης».

Το κείμενο φέρει περί τις 25 υπογραφές μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, καθώς και γονέων και κηδεμόνων και είναι το ακόλουθο:


Μακριά από εμάς το προσφυγάκι και όπου θέλει ας πάει

Ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, Αριστείδης Κελεπερτζής, ήταν ξεκάθαρος απέναντι σε αυτές τις ακραίες ρατσιστικές απόψεις, ο οποίος με δηλώσεις του στον astraparis.gr επιβεβαιώνει το περιστατικό παρότι και ο ίδιος πληροφορήθηκε για την επιστολή και το περιεχόμενο της από τρίτους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, επισήμανε πως η διαδικασία προχώρησε κανονικά, το παιδί εγγράφηκε κανονικά στο σχολείο και παρακολουθεί το σχολικό πρόγραμμα χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα.

«Έχουν εγγραφεί και άλλα νήπια κι έχουν διαμοιραστεί στα νηπιαγωγεία χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα», σχολίασε ο κ. Κελεπερτζής, συμπληρώνοντας σε έντονο ύφος πως «δεν θα παίζουμε με τα παιδιά εξαιτίας των συμπεριφορών κάποιων. Υπάρχει νομοθεσία και αυτήν εφαρμόζουμε κανονικά».

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…