Ρατσιστική τοποθέτηση του αντιδήμαρχου Ναυπλίου: Δεν μπορούμε εμείς το Πάσχα να ψήνουμε αρνιά και οι μετανάστες σκύλους

Φοβικές αντιδράσεις από το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου για το προσφυγικό.

NewsRoom 24/10/2019 | 22:02

Tο προσφυγικό  βρέθηκε στο επίκεντρο της  συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων, με τον αντιδήμαρχο Ραφαήλ Μπαρού να προκαλεί με την ρατσιστική του δήλωση. 

Η συζήτηση αφορούσε  τις φήμες που φέρουν το στρατόπεδο ΚΕΜΧ να εξετάζεται για τη φιλοξενία μεταναστών, με τον επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτη Αναγνωσταρά να  προτείνει  να υπάρξει μια αλλαγή στο ψήφισμα για το στρατόπεδο, ρωτώντας μεταξύ άλλων το εξής: «Επειδή το Ναύπλιο είναι ιδιαίτερη πόλη θεωρώ ότι δύσκολα θα βρεθούν ξενοδόχοι να φιλοξενήσουν μετανάστες. Μας ενδιαφέρει το στρατόπεδο. Είμαστε διατεθειμένοι να φιλοξενήσουμε μετανάστες σε αυτή την πόλη ή όχι;»

Στην ερώτηση αυτή, απάντησε  ο αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρού, ο οποίος διευκρίνισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ότι τοποθετείται ως πρόεδρος εργατικού κέντρου και όχι ως δημοτικός σύμβουλος. «Κοιτάμε μόνο το στρατόπεδο. Αν βρεθούν κάποιοι ξενοδόχοι κερδοσκόποι να φιλοξενήσουν μετανάστες, εμάς δεν μας νοιάζει; Τί σημαίνει τουριστικά για οικονομία πόλης; Τί σημαίνει αν εγώ το Πάσχα σουβλίζω αρνί και ο άλλος το σκύλο;...», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη διαφορετική κουλτούρα που υπάρχει μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των παρευρισκόμενων.

Για φοβικές αντιδράσεις ως προς το μεταναστευτικό έκανε λόγο ο Κώστας Γκόνης, σημειώνοντας: «Αντί να ζητήσουμε να λυθεί το πρόβλημα των προσφύγων που πνίγονται στο Αιγαίο, λυπάμαι που σαν συμβούλιο έχουμε φοβικές απόψεις»

Πηγή: anagnostis.org