Ρατσιστική επίθεση στην Κύπρο: Άνδρες με λευκές κουκούλες του έβγαλαν τα δόντια με πένσα

Βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας είναι η ρατσιστική επίθεση σε βάρος άνδρα αφρικανικής καταγωγής στη Λάρνακα.

Άγρια ρατσιστική επίθεση δέχτηκε την περασμένη βδομάδα ένας άνδρας αφρικανικής καταγωγής στην Λάρνακα. Το θύμα της επίθεσης που είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, μετέβη στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετήσει γνωστούς του και στη συνέχεια, επέστρεψε με ταξί στο σπίτι του, το οποίο μάλιστα βρίσκεται κοντά στον αστυνομικό σταθμό της πόλης.

Ήταν γύρω στις 4.00 το πρωί όταν κατέβηκε από το ταξί και κατευθύνθηκε με τα πόδια μέχρι την είσοδο του σπιτιού του, όπου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου της Κύπρου, σταμάτησε δίπλα του ιδιωτικό αυτοκίνητο και κατέβηκαν πέντε άτομα, τα οποία φορούσαν άσπρες κουκούλες. Προτού προλάβει να αντιδράσει, τον άρπαξαν, τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον κτυπούν σε διάφορα μέρη του σώματός του. Στη συνέχεια, του άνοιξαν το στόμα και με τη χρήση πένσας κατάφεραν να του βγάλουν τέσσερα δόντια.

Η όλη δράση τους έγινε αστραπιαία, ενώ οι φωνές και τα ουρλιαχτά του θύματος της επίθεσης δεν φάνηκε να «ενοχλούν» κανέναν από τους περίοικους, μιας και δεν καταγράφηκε κάποια κλήση για παροχή βοήθειας προς την Αστυνομία.

Το περιστατικό, μάλιστα, δεν καταγγέλθηκε εκείνη την στιγμή στην Αστυνομία, κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει το θύμα της επίθεσης, είχε αντιμετωπιστεί με ρατσιστικό τρόπο στο παρελθόν από την Αστυνομία.

Εκτάκτως αυτό το Σάββατο στο Documento – Χιλιάδες πολίτες παρακολουθούνται με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας

Εκτάκτως αυτό το Σάββατο στο Documento – Χιλιάδες πολίτες παρακολουθούνται με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας

Αποδυνάμωσαν μεθοδικά την ΑΔΑΕ-Απαγόρευσαν με νόμο κάθε δημοκρατικό έλεγχο στη μητσοτακική ΕΥΠ