Ρατσιστικές χυδαιότητες με πρόσχημα το κοινωνικό μέρισμα

Αν η χυδαιότητα και η απανθρωπιά είχαν πρόσωπο αυτό θα ήταν σίγουρα του έλληνα ακροδεξιού που με το προσωπείο του φιλελεύθερου προσπαθεί να πείσει για τις δημοκρατικές ευαισθησίες του. Δεν υπάρχει ίσως καλύτερο παράδειγμα γι’ αυτό από τον Άδωνη Γεωργιάδη και τους συν αυτώ που τις τελευταίες ημέρες αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση με ρητορική που οπωσδήποτε ζηλεύει ο νεοναζί Μιχαλολιάκος.

NewsRoom 27/12/2017 | 13:35

Τι είναι αυτό που έχει ενοχλήσει το «μέτωπο της λογικής»; Μα το γεγονός πως το κοινωνικό μέρισμα δόθηκε και σε αλλοδαπούς και όχι μόνο σε Έλληνες. Τέτοιο σοβαρό και ασυγχώρητο έγκλημα έκανε η κυβέρνηση, γεγονός που πολύ λογικά εξόργισε τον «φιλελεύθερο» αντιπρόεδρο και διαμορφωτή της ατζέντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν νομίζετε βέβαια ότι η περίπτωση του γραφικού Άδωνη Γεωργιάδη είναι μοναδική κάνετε λάθος.

Διότι βασιλικότεροι του βασιλέως στη χώρα αυτά είναι οι δημοσιογράφοι και τα φίλα προσκείμενα στη ΝΔ μέσα ενημέρωσης τα οποία εμφανίζουν τη διανομή κοινωνικού μερίσματος σε μη Έλληνες περίπου ως σκάνδαλο, χρησιμοποιώντας μάλιστα στους τίτλους λέξεις βαρύγδουπες όπως «αποκάλυψη». Κι αυτό παρότι κανείς ποτέ δεν είπε (και ευτυχώς) ότι το κοινωνικό μέρισμα αφορά μόνο Έλληνες.

Προφανώς όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι του «μετώπου της λογικής» με πρώτο απ’ όλους τον Γεωργιάδη, θεωρούν παράλογο να λαμβάνουν μέρισμα άνθρωποι οι οποίοι νόμιμα ζουν, εργάζονται και φορολογούνται στην Ελλάδα. Διότι δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι οι απανταχού Γεωργιάδηδες δεν καταλαβαίνουν το αυτονόητο: πώς δεν θα μπορούσε κάποιος χωρίς έγγραφα να λάβει επίδομα.

Τι σημασία έχουν αυτά όμως; Σιγά μην άφηνε ο αντιπρόεδρος του Μητσοτάκη τη λογική και την αλήθεια να του χαλάσουν μια όμορφη προπαγανδιστική ιστορία. Δεν είναι άλλωστε και η πρώτη φορά που πολιτεύεται λέγοντας ψέματα και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Παλιά του τέχνη κόσκινο που λέει κι ο λαός.