Newsroom

Newsroom

Ρατσιστές στοχοποιούν την υπουργό της Ιταλίας

Για πολλοστή φορά βρίσκεται στο στόχαστρο ακροδεξιών και φασιστικών ΜΜΕ στην Ιταλία η Σεσίλ Κιέντζ. Η εφημερίδα της ακροδεξιάς Λέγκας…

sesil

Για πολλοστή φορά βρίσκεται στο στόχαστρο ακροδεξιών και φασιστικών ΜΜΕ στην Ιταλία η Σεσίλ Κιέντζ. Η εφημερίδα της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά δημοσιεύει καθημερινά το πρόγραμμα που ακολουθεί η υπουργός για να την ακολουθούν όσοι θέλουν να την αποδοκιμάσουν.  

Σε απάντηση των επαίσχυντων δημοσιευμάτων της La Padania, η Σεσίλ Κιέντζ, υπουργός Κοινωνικής Ενσωμάτωσης των Mεταναστών, κάλεσε σε συντονισμένη δράση από όλο το πολιτικό φάσμα κατά του ρατσισμού που υποσκάπτει τη Δημοκρατία.

Η γεννημένη στο Κονγκό πρώτη μαύρη υπουργός της Ιταλίας από τον Απρίλιο που διορίστηκε βρίσκεται μονίμως στο επίκεντρο ρατσιστικών επιθέσεων κυρίως από στελέχη και υποστηρικτές της Λέγκας του Βορρά.

Δεν ζητούν συγγνώμη

Παρά τη θύελλα αντιδράσεων από τα δημοσιεύματα που εμμέσως πλην σαφώς καλούσαν υποστηρικτές της Λέγκας του Βορρά να προβαίνουν σε… θερμές αποδοκιμασίες κατά της υπουργού, η εφημερίδα La Padania απάντησε πως «δεν ζητεί συγγνώμη» και ο γραμματέας της Λέγκας Ρομπέρτο Μαρόνι ισχυρίστηκε πως «δεν είναι ρατσισμός η αμφισβήτηση πολιτικών θέσεων».