Ράπισμα στην κυβέρνηση από δημοσκόπηση της Alco: Δυσαρέσκεια για Χατζηδάκη - Περισσότερο ασφαλείς επί ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη δυσαρέσκεια για την κυβερνητική διαχείριση σε εργασιακά, πανδημία και ασφάλεια

NewsRoom 22/06/2021 | 22:21

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Open, ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 55% απαντά αρνητικά στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζομένου, θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά για τους εργαζομένους. Μόλις το 28% απαντά «θετικά» και το 17% «δεν ξέρω, δεν απαντώ». Πρόκειται για το βασικό αφήγημα του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη υπέρ το νόμου του, αφήγημα που καταρρίπεται από τους ίδιους τους πολίτες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις σχετικά με ζητήματα ασφάλειας, με το 48% των ερωτηθέντων απάντησε ότι νιώθει λιγότερο ασφαλείς σε σχέση με τρία χρόνια πριν, ενώ το 33% απάντησε «το ίδιο» και μόλις το 12% θεωρεί ότι πλέον είναι περισσότερο ασφαλές στην καθημερινότητά του.

Σταθερό είναι και το επίπεδο δυσαρέσκειας των πολιτών για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, με το 55% να εκφράζει ανοιχτά την αντίθεσή του στις κυβερνητικές πολιτικές και το 42% να τις επικροτεί.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Alco εξέφρασαν επίσης τη γνώμη τους για τους υπουργούς της κυβέρνησης. Οι περισσότερες αρνητικές ψήφοι πήγαν στον Άδωνη Γεωργιάδη (56%), τον Κωστή Χατζηδάκη (48%) και τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Μάκη Βορίδη (45%). 

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 6,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3,3%.