Ράπισμα από Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα σε Μητσοτάκη για Λίστα Πέτσα: «Το Γραφείο του Πρωθυπουργού απέκλεισε ηθελημένα το Documento»

Ηχηρό «χαστούκι» στην κυβέρνηση από μια εκ των μεγαλύτερων δημοσιογραφικών ενώσεων στον κόσμο: Το γραφείο του πρωθυπουργού αποφάσιζε κατά το δοκούν ποια ΜΜΕ θα λάμβαναν χρηματοδότηση

5455652

Ηχηρή παρέμβαση στο θέμα της λίστας Πέτσα υπήρξε σήμερα από την παγκόσμια δημοσιογραφική οργάνωση Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα.

Σε ανάρτησή τους που απευθύνεται προς τον έλληνα πρωθυπουργό τονίζουν ότι η Εξεταστική  Επιτροπή «ανακάλυψε ότι το γραφείο του Πρωθυπουργού αποφάσιζε κατά το δοκούν ποια ΜΜΕ θα λάμβαναν διαφημιστική χρηματοδότηση και απέκλεισε ηθελημένα το Documento».

Μάλιστα καλεί τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να θεσμοθετήσει ξεκάθαρους και διαυγείς κανόνες για την κρατική διαφήμιση».

Η ανάρτηση των ΡΧΣ έχει ως εξής:

«Μια κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή ανακάλυψε ότι το γραφείο του Πρωθυπουργού αποφάσιζε κατά το δοκούν ποια ΜΜΕ θα λάμβαναν διαφημιστική χρηματοδότηση και απέκλεισε ηθελημένα το Documento. Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα του ζητούν να θεσμοθετήσει ξεκάθαρους και διαυγείς κανόνες για την κρατική διαφήμιση»

Η ανάρτηση έρχεται σε συνέχεια των αποκαλύψεων που έγιναν αυτή την εβδομάδα στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά τον τρόπο που δόθηκαν τα χρήματα της λεγόμενης Λίστας Πέτσα στα ελληνικά ΜΜΕ. Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση που έδωσε στην επιτροπή ο πρόεδρος της εταιρείας Initiative Μιχάλης Γκάλγκος, αποκάλυψε τον ακριβή τρόπο με τον οποίο έγινε η επιλογή των ΜΜΕ, ομολογώντας επί της ουσίας την κυβερνητική παρέμβαση.

Όπως αναφέρει το Documento, κατά την εξέταση του από την εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι η εταιρία πρότεινε τα Μέσα και τη στρατηγική εκτέλεσης της καμπάνιας και η αναθέτουσα αρχή (σ.σ. ΠτΚ και Στ. Πέτσας) ενέκρινε τις επιλογές. Σημείωσε δε ότι η αναθέτουσα αρχή δεν είχε την απαιτούμενη τεχνογνωσία για να καταρτίσει τις εκστρατείες, ενώ επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του Documento για την ύπαρξη «τρίτων υπεργολάβων», οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία παραγωγής του δημιουργικού υλικού. Σε σχέση με την έτερη αποκάλυψη του Documento για το έγγραφο που αποτελεί τεκμήριο ενοχής για τον Στ. Πέτσα, καθώς αποσαφηνίζει ότι η επιλογή των Μέσων έγινε από τον ίδιο, ο κ. Γκάλγκος έκανε λόγο για «παρερμηνεία» λόγω ενός κόμματος και πως γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο ακολούθησε έναν μήνα μετά νέα επιστολή της Initiative Media προς την ΠτΚ για να διορθωθεί η λανθασμένη διατύπωση.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…