Newsroom

Newsroom

Ραντεβού το Σεπτέμβρη με νέο μνημόνιο

Ο Σεπτέμβριος δεν θα φέρει μόνο το φθινόπωρο, αλλά και νέο μνημόνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής». Την ώρα που…

mnimonio

Ο Σεπτέμβριος δεν θα φέρει μόνο το φθινόπωρο, αλλά και νέο μνημόνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής». Την ώρα που το ΔΝΤ ζητά νέες μειώσεις μισθών και τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, η κυβέρνηση αναμένεται να διατηρήσει το χαράτσι στα ακίνητα και το 2014. Κι αυτό γιατί θεωρείται πολύ δύσκολο να θεσπιστεί νέος ενιαίος φόρος ακινήτων μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Από τις αρχές Αυγούστου, εξάλλου, οι φορολογικές αρχές θα έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων, ενώ μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα οφείλει το υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει το σχέδιο δράσης που θα προσδιορίζει τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν για τη βελτίωση των ποσοστών είσπραξης φόρου ακίνητης περιουσίας. Έως το Σεπτέμβριο, επίσης, το υπουργείο θα πρέπει να έχει καταθέσει σχέδιο νόμου στη Βουλή που θα προβλέπει φορολογικά κίνητρα για τις περιλάλητες επενδύσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα νέο μνημόνιο το χρονικό όριο της κινητικότητας μειώνεται από τους 12 στους οκτώ μήνες κι επιβεβαιώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν φέτος σε αυτή θα είναι 25.000, εκ των οποίων οι 12.500 μέχρι τον Σεπτέμβριο. Από αυτούς οι 4.000 θα πρέπει να απολυθούν μέσα στο 2013, ενώ οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις από το Δημόσιο θα πρέπει να φτάσουν τις 15.000 μέχρι το τέλος του 2014.
Το μνημόνιο προβλέπει, επίσης, την πώληση σημαντικού ποσοστού μετοχών της Eurobank σε ξένο στρατηγικό επενδυτή, το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2014.

Αναφέρεται, επίσης, πως προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης είναι η επίσημη ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης της ΕΛΒΟ, των ΕΑΣ και της ΛΑΡΚΟ και ηπρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ΕΥΔΑΠ να εκδοθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2013. Απαιτείται, επιπλέον, επιτάχυνση των διαδικασιών αποκρατικοποίησης των λιμανιών, ενώ στόχος παραμένει η πώληση του ΟΠΑΠ και των Κρατικών Λαχείων, καθώς και πολλών ακινήτων.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει καταρτιστεί και λεπτομερής λίστα φαρμακευτικών προϊόντων που θα πωλούνται εκτός φαρμακείων, ενώ εντός του Αυγούστου προβλέπεται η απελευθέρωση των ΚΤΕΛ και μέχρι τον Οκτώβριο η απελευθέρωση της αγοράς ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…