Newsroom

Newsroom

Ράμα: Ο Κοτζιάς δεν άκουσε καλά – Το "τσάμικο" είναι ένα προβληματικό ζήτημα

Επιμένει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα να θέτει θέμα τσαμουριάς την ίδια ώρα που η Αθήνα το απορρίπτει ασυζητητί.

5a746cfa1dc52472698b45ba

Ο Έντι Ράμα σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Real story” της αλβανικής τηλεόρασης VIZION PLUS, χαρακτήρισε το θέμα ως ένα από τα πιο προβληματικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

«Είμαστε στη διαδικασία συζήτησης και ότι πρόκειται για κινήσεις σκακιού» εννοώντας τις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στις δύο χώρες.

Παράλληλα, ο Ράμα απάντησε και στις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υφίσταται «τσάμικο» ζήτημα» και πως «δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των δυο πλευρών».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας διέψευσε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, λέγοντας πως έχει τεθεί το επίμαχο θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων με την Ελλάδα.

«Ο Κοτζιάς έχει ακούσει λάθος. Η αλβανική πλευρά διεκδίκησε έντονα να τεθεί το θέμα των Τσάμηδων στο τραπέζι» δήλωσε ο Ράμα.

«Το γεγονός ότι τελειώνουμε με τη συζήτηση για όλα αυτά τα τρία πράγματα που ήταν αδιανόητα, είναι κατόρθωμα της κυβέρνησής μας, εργαζόμαστε για αυτά εδώ και τρεισήμισι χρόνια. Επιμένουμε στο δικαίωμα της ανάμνησης αλλά σε κινήσεις σκακιού. Δεν θέλουμε να βλάψουμε τα άλλα (θέματα). Δεν θέλουμε τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, αυτά που μας ανήκουν» πρόσθεσε ο Ράμα συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά προκλητικά το «δίκαιο αίτημα» των Τσάμηδων για την τοποθέτηση ενός μνημείου στην Ήπειρο ως ανάμνηση.


Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

Αναστασοπούλου

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

«Να πούμε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δέχονται ασύλληπτη επίθεση από τους λεγόμενους "κομματικούς στρατούς"…

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Καιρός

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση - Έρχονται καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι