Newsroom

Newsroom

To «Ράλι των Θεών» είναι εδώ!

Το Ράλι Ακρόπολις, το λεγόμενο «Ράλι των Θεών», επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από 8 χρόνια απουσίας και για πρώτη φορά φιλοξενεί υπερειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας και στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.

241670510 4558716624152644 7199087058848309758 n

Mετά από απουσία οκτώ το Ράλι Ακρόπολις, ο σκληρότερος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη Το «2021 EKO ACROPOLIS RALLY OF GODS», όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είναι πάλι εδώ (θα είναι και το 2022), με τους Έλληνες λάτρεις (και όχι μόνο)  του motorsport να το περιμένουν καρτερικά.  Η προβολή τεράστια της χώρας στο εξωτερικό καθώς πάνω από 500 εκ. θα παρακολουθήσουν τον Εθνικό  μας αγώνα, που και επίσημα σήμερα ξεκίνησε κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις.  Η συνέχει δόθηκε-για πρώτη φορά στην ιστορία-στο Σύνταγμα όπου έγινε  η ειδική διαδρομή «COSMOTE 5G Athens Stage», δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, με την εικόνα να μεταδίδεται σε σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Τα πρώτα  σκασίματα από τις εξατμίσεις αντήχησαν  στον Αττικό ουρανό γύρω μετά τις 18:00 όπου οι  κορυφαίοι  οδηγοί  του WRC στη διαδρομή των 0,98 χιλιομέτρων που κύκλωνε την πλατεία Συντάγματος (με δύο ‘ντόνατς’, ένα μπροστά από τη Βουλή και ένα μπροστά από την οδό Ερμού) προσπάθησαν να προσφέρουν ένα μοναδικό υπερθέαμα μπροστά στο κοινό.

 

Για τους εργοστασιακούς  οδηγούς του WRC η εμπειρία της πλατείας Συντάγματος τους θύμισε μετά από καιρό, λόγω κορονοϊού, πως είναι να τρέχουν εμπρός σε θεατές σε τέτοιου είδους Υπερειδικές. Ο Σεμπαστιάν Οζιέ κέρδισε την εναρκτήρια δοκιμασία του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2021,  καθώς μόνο ένα δευτερόλεπτο χώρισε τους έξι κορυφαίους εργοστασιακούς οδηγούς του WRC. 

 

“Λατρεύω την Ελλάδα. Είναι μια υπέροχη χώρα”, είπε στον τερματισμό της Υπερειδικής ο Οζιέ. “Είμαι πολύ χαρούμενος που επέτρεψα σε αυτούς τους δρόμους. Έχουμε δουλειά να κάνουμε αύριο ανοίγοντας το δρόμο, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε γιατί είναι ένα ράλι που μου αρέσει”.

Το Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινά, στην ουσία του, στις 10:18 π.μ. του Σαββάτου με την πρώτη από τις πέντε Ειδικές Διαδρομές της ημέρας, το πρώτο πέρασμα από τους Αγ. Θεοδώρους. Θα ακολουθήσει το Λουτράκι στις 11:11 π.μ., το μεσημέρι το δεύτερο πέρασμα από τους Αγ Θεοδώρους και η Θήβα, και το απόγευμα η κλασσική Ελάτεια που θα κλείσει την ημέρα πριν τα αυτοκίνητα οδεύσουν στο Σέρβις Παρκ της Λαμίας.
r