Ράικου για Παπαγγελόπουλο: Έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε αθώους ανθρώπους

Δημιούργημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είναι για την Ελένη Ράικου και το ενημερωτικό σημείωμα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς προς την Προανακριτική Επιτροπή, το οποίο αποτυπώνει τα εμβάσματα της Novartis και της Αstellas Pharmaceuticals προς τον σύζυγό της σε λογαριασμούς που είναι και η ίδια δικαιούχος.

4778606

Κατά την εισαγγελέα Εφετών οι γιατροί έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε δεκάδες έρευνες. «Όπως και ο άνδρας μου, ο οποίος έλαβε 1.020 ευρώ. Αναγνωρίζω μόνο το δεύτερο έμβασμα στις 27/9/2010. Το πρώτο δεν υπάρχει, δεν το ξέρω, δεν το αναγνωρίζω. Και αυτό το έγγραφο είναι δημιούργημα του Παπαγγελόπουλου» κατέθεσε η μάρτυρας, η οποία άσκησε δριμεία κριτική στον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης καταγγέλλοντας τον για αφόρητες πιέσεις και εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της.

Υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος λειτουργούσε με τρόπο εκβιαστικό, στήνοντας δημοσιεύματα «με παρακρατικές μεθόδους». «Έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε αθώους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας μετέπειτα πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της ζητούσε να κατασκευάσει στοιχεία και μάρτυρες. «Ήθελε πολιτικούς εδώ και τώρα» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν «σκευωρός της ενεργούς πολιτικής».

Ποια είναι η θεσμική προστασία της Ράικου;

Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι στην επιστολή παραίτησής της δεν σημείωσε λέξη κατά του Δημήτρη Παπαγγέλοπουλου χωρίς καν να αναφέρει -έστω και αόριστα- το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς απάντησε πως δεν τον κατήγγειλε γιατί δεν είχε θεσμική προστασία. Μάλιστα, φέρεται να περιέγραψε εμμέσως και την πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ως «γρανάζι» του σκιώδους κυβερνητικού μηχανισμού. «Υπήρχε απόκλιση από τα συνηθισμένα στον Άρειο Πάγο που με έκαναν να νιώθω άβολα. Πού να αναφερθώ; Στην κ. Δημητρίου; Άμα πήγαινα ήξερα τί θα γίνει… Η κ. Δημητρίου ταυτιζόταν με την κυβέρνηση. Για αυτό δεν απολάμβανα τη θεσμική προστασία που χρειαζόμουν» κατέθεσε.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι τι ορίζει ως «θεσμική προστασία» η κ. Ράικου, αφού οι καταγγελίες της -σε πρώτη φάση μέσω κύκλων- ήρθαν στην επιφάνεια ενόσω η κ. Δημητρίου εκτελούσε χρέη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μήπως, λοιπόν, η εισαγγελέας Εφετών δίνει πολιτική διάσταση στην «θεσμική προστασία»; Κι αν ναι, τι ρόλο παίζουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ;

Τι κατάφερε ακριβώς με την Τουλουπάκη ο Παπαγγελόπουλος;

Πέρα από τις κατηγορίες περί συμβολαίου θανάτου που εκτελούσε εναντίον της ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εμπλέκοντας παράλληλα και το Documento, η μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης πέτυχε όσα ήθελε μέσω της Ελ. Τουλουπάκη. Δηλαδή, την δίωξη πολιτικών προσώπων. Μόνο που για τα επτά από τα δέκα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα στη δικογραφία Novartis η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και η ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου επί κυβέρνησης ΝΔ. Τα άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα (Δ. Αβραμόπουλος και Αδ. Γεωργιάδης) ερευνώνται ακόμα. Οπότε, ποιο ήταν το κατόρθωμα με την τοποθέτηση της Ελ. Τουλουπάκη;

Παπαγγελόπουλος: Προσπαθεί να σωθεί με νέα βρωμερά ψέματα

Η απάντηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τα όσα υποστήριξε η Ελένη Ράικου στην κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή. «Θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει», σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απάντησε σε όσα ανέφερε η Ελένη Ράικου, η οποία υποστήριξε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης «έστηνε δημοσιεύματα με παρακρατικές μεθόδους». Στη δήλωσή του, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει: 

«Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κα Ράικου προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί. Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της. Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει».

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…