Ραγκούσης: Να δώσουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

«Γιατί τα κρύβουν; Μήπως άλλα τους πρότειναν οι επιστήμονες κι άλλα έκαναν αυτοί;», αναρωτιέται  ο Γιάννης Ραγκούσης, με συνέντευξή του στο iEidiseis.


 

NewsRoom 01/11/2020 | 11:15

Παράλληλα, ζητάει να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη χώρα μας. «Γιατί τα κρύβουν; Μήπως άλλα τους πρότειναν οι επιστήμονες κι άλλα έκαναν αυτοί;», αναρωτιέται ο Γιάννης Ραγκούσης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι οι αντοχές της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα φθίνουν διαρκώς από δω και στο εξής, ενώ για το ΚΙΝΑΛ εκτιμά ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά εξαιτίας των δικών του επιλογών». «Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επουδενί δεν θα αντιμετωπίσει το ΚΙΝΑΛ ως βασικό πολιτικό αντίπαλο. Όπως το ΠΑΣΟΚ ιστορικά, ποτέ δεν αντιμετώπισε τα τότε κόμματα της αριστεράς ως βασικό πολιτικό του αντίπαλο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η εκτίμησή του πως για τα ελληνοτουρκικά «εντός της κυβέρνησης υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις: Η μία διατυπώνεται από τον κ.Δένδια, ενώ η άλλη που εκφράζεται από τον κ. Μητσοτάκη αναπαράχθηκε το τελευταίο διάστημα από τις δηλώσεις Γεραπετρίτη, Παναγιωτόπουλο, Χρυσοχοΐδη». Σημειώνει, επίσης, με νόημα, πως «Αν φτάσουμε στο σημείο στην Ελλάδα, να χαρακτηρίζουμε ως εθνικισμό την πρόταση για την άσκηση του αναγνωρισμένου από τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, του δικαιώματός μας για επέκταση ως τα 12 μίλια της αιγιαλίτιδας ζώνης, τότε η Ελλάδα δεν θα έχει επόμενη μέρα διότι οι τραγωδίες που θα υποστεί θα είναι τεράστιες».

Ερωτώμενος δε για την αντιμετώπιση της εσωστρέφειας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει: «Περίεργο, έξυπνο, ύπουλο κι εξαιρετικά βλαπτικό πολιτικό ον, η εσωστρέφεια. Το πρόβλημα με την εσωστρέφεια είναι πως ότι κι αν πεις δημοσίως εναντίον της, ουσιαστικά την ανατροφοδοτείς, κατά συνέπεια «παίζεις το παιχνίδι της». Γι αυτό επιτρέψτε μου να μην απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση».