Ραγκούσης για υπόθεση Φουρθιώτη: Αν δεν υπήρχε το Documento που πασχίζει να κλείσει ο Μητσοτάκης δε θα ξέραμε τίποτα

«Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να κλείσει το Dcumento»

ragkousis

Στις αποκαλύψεις του Documento για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη και για την σιωπή που επί μέρες τηρούσε το Μέγαρο Μαξίμου σε μια υπόθεση την οποία γνώριζε αναφέρθηκε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης.

Μιλώντας το πρωί στο Open σε πάνελ στο οποίο βρισκόταν και ο τέως υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Γιάννης Ραγκούσης επισήμανε πως αν δεν αποκάλυπτε το ζήτημα η εφημερίδα Documento και δεν είχε συζητήσει με τον κ. Βρούτση τις καταγγελίες δεν θα τα γνώριζε κανείς όλα αυτά.

«Παλιά λέγαμε ο λαός στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία, σήμερα βλέπουμε Λιγνάδη – Φουρθιώτη στην κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη στην εξουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης προσθέτοντας πως «τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να κλείσει το Dcumento».

«Για τον κ. Φουρθιώτη αυτές οι καταγγελίες και την συμπεριφορά του, ήρθαν στην επιφάνεια μετά την συνομιλία που είχε με την εφημερίδα Documento ο κ. Βρούτσης» τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Παράλληλα, επισήμανε πως το Μέγαρο Μαξίμου ήξερε τα γεγονότα από τότε που συνέβησαν. Το ερώτημα είναι το ποιος είναι ο κ. Φουρθιώτης για την κυβέρνηση ο οποίος μάλιστα ήταν και στην λίστα Πέτσα.

«Όταν ο κ. Φουρθιωτης έπραξε όσα έκνομα έπραξε σε βάρος  του κ. Βρούτση και των υπαλλήλων του υπουργείου φυλασσόταν με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛ.ΑΣ και της πολιτικής ηγεσίας του κ. Χρυσοχοΐδη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με πλειάδα αστυνομικών έχοντας εφοδιαστεί μέχρι και με θωρακισμένο όχημα. Έχουμε μια κατάσταση εξαιρετικά δύσοσμη την οποία είναι βέβαιο ότι ξέρει το Μαξίμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

«Η εντολή Χρυσοχοΐδη ήταν πρώτα να διαψεύσουν τη φύλαξη και μετά το σάλο που προκλήθηκε αποφάσισαν να την αποσύρουν» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υπογράμμισε την σιωπή τόσων ημερών από την πλευρά της κυβέρνησης πριν πάει το ζήτημα στον εισαγγελέα.

Ο κ. Βρούτσης από την πλευρά του περιέγραψε τα όσα διαδραματίζονταν στο υπουργείο από τον παρουσιαστή, μιλώντας για αρκετές περιστατικά εις βάρος του, αλλά και εις βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου. Αναφερόμενος στο οικονομικό σκάνδαλο πίσω από τους εκβιασμούς, έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις μήνες που ο παρουσιαστής εισέπραξε με αυτόν τον τρόπο τα λεφτά, ενώ υπολόγισε την μηνιαία ζημιά γύρω στις 70.000 – 80.000 ευρώ. Για τις απειλές ο κ. Βρούτσης είπε: «Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί ειπώθηκαν από τον ίδιο, που δεν αναφέρω το όνομά του, έγιναν από την εκπομπή του. Ο οικονομικός εισαγγελέας, που πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνηση και πήγε εκεί το θέμα, θα αποκαλύψει τις πτυχές του θέματος».

Όταν ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε τον Γιάννη Ραγκούση πως προσπαθεί να κάνει τεχνικό διαχωρισμό μεταξύ κυβέρνηση και Μαξίμου επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έδρασε ακαριαία στο ζήτημα ο κ. Ραγκούσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η καταγγελία και τα μέτρα αντιμετώπισης της συμπεριφοράς Φουρθιώτη, γιατί δεν ελήφθησαν από την κυβέρνηση εκείνη τη στιγμή; Το μόνο που αποφάσισε εκείνη τη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο ανασχηματισμός» και συνέχισε:

«Πότε αφαιρέθηκε η ασφάλεια από τον κ. Φουρθιώτη; Ο κ.. Βρούτσης στη Βουλή δεν είπε τίποτε για την περίπτωση Φουρθιώτη, ενώ η κυβέρνηση που ήξερε από την αρχή, αφαίρεσε τη φρουρά τώρα. Πως αντέδρασε; Εδώ του είχε φρουρά μέχρι τον Απρίλιο. Δεν ξέρουμε εάν έχει κινηθεί η διαδικασία για την επιστροφή χρημάτων».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…