Ραγκούσης για Εξάρχεια: Έξι μήνες αστυνομικών θεατρινισμών

Την κυβερνητική πολιτική στα Εξάρχεια κατακεραυνώνει ο Γιάννης Ραγκούσης μετά την επιστολή των κατοίκων που διαμαρτύρονται για «επικοινωνιακό σόου και υποκριτική ρητορεία της κυβέρνησης περί Νόμου και Τάξης»

ragkousis

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα Εξάρχεια εξαπέλυσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή επιστολή κατοίκων, στην οποία περιγράφεται μια κατάσταση όπου παρά την αστυνομοκρατία που υπάρχει στην περιοχή, συμμορίες και μαφίες ναρκωτικών δρουν ανενόχλητοι με την ανοχή της αστυνομίας.

«Η περιγραφή από τους ίδιους τους κατοίκους των Εξαρχείων της δυσώδους καθημερινότητάς τους, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της μοναδικής αλήθειας», λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης.

Στη συνέχεια, σημειώνει ότι η αλήθεια «όπως τη ζουν και την περιγράφουν οι ίδιοι» οι κάτοικοι, είναι: «Αύξηση της εγκληματικότητας, αύξηση της παραβατικότητας, ναρκομαφίες όπως τις ονομάζουν. Ούτε νόμος, ούτε τάξη, ούτε άβατο για τις εγκληματικές συμμορίες».

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «αυτά είναι τα πραγματικά Εξάρχεια του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη μετά από 6 μήνες πολιτικής αστυνομικών θεατρινισμών κι όχι ουσιαστικής πολιτικής ασφάλειας».

Η επιστολή των κατοίκων

«Τα τελευταία χρόνια τα Εξάρχεια βρίσκονται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση πολιορκίας, που έχει δύο πλευρές. Από τη μια, η λαίλαπα του AirBnB και τα κτηματομεσιτικά παιχνίδια, που αυξάνουν τα ενοίκια σε βάρος των μόνιμων κατοίκων. Από την άλλη, η εγκαθίδρυση κανονικών συμμοριών με κύρια δραστηριότητα το ναρκεμπόριο, που έχει μετατρέψει την άλλοτε πιο ασφαλή γειτονιά της Αθήνας σε ορμητήριο διαφόρων ειδών κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Και ενώ η πλατεία ζει τη δική της παρακμή με τις ναρκομαφίες, η οδός Καλλιδρομίου και οι πέριξ δρόμοι έχουν την ‘’τιμητική’’ τους, εξαιτίας μιας συμμορίας ληστών, η οποία δρα προκλητικά ανενόχλητα ανάμεσα στο 5ο ΑΤ Εξαρχείων και τα ΜΑΤ.

Τα σπασίματα αυτοκινήτων και οι ληστείες είναι καθημερινά φαινόμενα, πολλά μέσα στο φως της ημέρας, με τους ίδιους δράστες να ξαναβγαίνουν για ‘’μεροκάματο’’ μετά από λίγο πάλι στα ίδια σημεία.

Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς τα σπασμένα αυτοκίνητα από τη συγκεκριμένη συμμορία (ή συμμορίες) μόνο στο μικρό αυτό κομμάτι των Εξαρχείων πρέπει να είναι κάποιες χιλιάδες τα τελευταία χρόνια, αν αναλογιστεί κανείς, ότι βρίσκουμε τουλάχιστον 2-3 κάθε πρωί.

Όσοι κάνουν το βήμα να πάνε στο 5ο αστυνομικό τμήμα να καταγγείλουν, θα ακούσουν ίσως τη φωνή του αξιωματικού υπηρεσίας να λέει το γνωστό ‘’να το ξέρετε ότι κάθε μήνυση κατά αγνώστου θα πάρει αρκετές ώρες !’’ που δεν είναι και το πιο ενθαρρυντικό.

Το σημείο αιχμής είναι η Θεμιστοκλέους και η Καλλιδρομίου γωνία, η δε άνεση των ληστών είναι τέτοια, που και ακάλυπτοι θα βγουν και θα ξεκαθαρίσουν τα κλοπιμαία φανερά σε κάποια είσοδο πολυκατοικίας στην Ερεσσού ή στη Θεμιστοκλέους. Οι λίγοι κάτοικοι που αντιδρούν βγαίνοντας στο άκουσμα σπασίματος ή συναγερμού, παλιότερα δέχονταν τη χλεύη τους ή βρίζονταν. Το τελευταίο διάστημα στοχοποιούνται οι ίδιοι, είτε δεχόμενοι επίθεση με πέτρες, είτε απειλούμενοι ανοιχτά με ψαλίδια, μαχαίρια κλπ.

Οι συναγερμοί των αυτοκινήτων, που θα ακουστούν κάθε μέρα στην οδό Καλλιδρομίου, μαζί με τα σπασμένα γυαλιά, τα οποία ο καθένας από εμάς θα πατήσει κάθε πρωί βγαίνοντας από το σπίτι του, είναι το κομμάτι μιας ιδιάζουσας ψυχολογικής βίας. Μιας βίας, που συνδυάζεται με το θυμό από το επικοινωνιακό σόου και την υποκριτική ρητορεία της κυβέρνησης περί Νόμου και Τάξης, που τρομοκρατεί με τα ΜΑΤ τη γειτονιά, δέρνοντας άσχετους και μαζεύοντας μωρομάνες από καταλήψεις, ενώ αφήνει τις συμμορίες όχι μόνο ανέγγιχτες, αλλά όλο και πιο θρασείς μετά από κάθε τέτοια ‘’επιχείρηση’’.

Τα ωραία, τα οποία έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την ιστορική οδό Καλλιδρομίου, είναι όλα αλήθεια. Για τα στέκια της, τα όμορφα νεοκλασικά της, τη λαϊκή αγορά της, τους καλλιτέχνες κατοίκους της. Πλέον ας γνωρίζουν όλοι, ότι ταυτίζεται δυστυχώς και με μια γνωστή στους πάντες εγκληματική συμμορία με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας.

Κάτοικοι οδού Καλλιδρομίου και γύρω δρόμων

ΥΓ: Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 12:30, οργανώνεται μια διαμαρτυρία κατοίκων έξω απο το 5ο ΑΤ Εξαρχείων για τον ίδιο λόγο».

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…