Ραγκούσης: Έχουν χάσει την ψυχραιμία τους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σφοδρή επίθεση κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξαπολύει ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή την ανακοίνωση που εκδόθηκε στον απόηχο του θανάτου του νεαρού στον Βόλο, ο οποίος πριν από έναν μήνα είχε χτυπηθεί βάναυσα από αστυνομικούς.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύει το γεγονός πως η ηγεσία του υπουργείου, με ανακοίνωση: «έσπευσε να προκαταλάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών» χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα της νεκροψίας-νεκροτομής, τονίζοντας πως «έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Κατανοητοί οι λόγοι».

«Διαρκώς κατασκευάζουν προβοκάτσιες εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με στόχο τη συκοφάντηση. Και αυτήν τη φορά θα αποτύχουν οικτρά», καταλήγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Ραγκούση:

«Σε αντίθεση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ουσιαστικά έσπευσε να προκαταλάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν έκανε, ουδεμία επίσημη δήλωση για τον τραγικό θάνατο του 27χρονου νέου στο Βόλο, περιμένοντας τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα τοποθετηθούμε.

Προφανώς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Κατανοητοί οι λόγοι. Παρά τη γενικευμένη κατακραυγή για το Χουντονόμο τους, συνεχίζουν να πορεύονται στον κατήφορο ενός νεογκεμπελικού τύπου προπαγάνδας. Διαρκώς κατασκευάζουν προβοκάτσιες εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με στόχο τη συκοφάντηση. Και αυτήν τη φορά θα αποτύχουν οικτρά».

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε μια “απαράδεκτου ύφους και ήθους” ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την οποία προπηλακίζονταν δημοσιογράφοι και Μέσα ενώ είναι εμφανής η απόπειρα να προδιαγράψουν το “πόρισμα” της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

“Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.
Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους.”