Ραγκούσης σε Γεωργιάδη για Novartis: «Αυτή η αθλιότητα θα σας συνοδεύει για πάντα» (video)

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι, ως εν ενέργεια υπουργός απείλησε ότι θα βάλει φυλακή την κυρία Τουλουπάκη, επειδή εκείνη την εποχή διεξήγαγε την έρευνα και τον έλεγχο για το σκάνδαλο Novartis.

5640312

Σκληρή απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη για τα ψέματα που είπε στη Βουλή έδωσε ο Γιάννης Ραγκούσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κατηγόρησε τον   υπουργό Ανάπτυξης ότι, ως εν ενέργεια υπουργός απείλησε ότι θα βάλει φυλακή την κυρία Τουλουπάκη, επειδή εκείνη την εποχή διεξήγαγε την έρευνα και τον έλεγχο για το σκάνδαλο Novartis.

Νωρίτερα, ο Άδωνος Γεωργιάδης είχε ισχυριστεί ότι ουδέποτε είπε με την ιδιότητα του υπουργού ότι η Ελένη Τουλουπάκη θα πρέπει να μπει φυλακή, εγκαλώντας μάλιστα τον Γιάννη Ραγκούση αναφέροντας: ”Δεν θυμάμαι τον κ. Ραγκούση όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ και οι συνάδελφοί του Λοβέρδος και Βενιζέλος έλεγαν τα ίδια, να διαφωνεί…”.

Μάλιστα, υπουργός ανάπτυξης, κάνοντας την γνωστή του ανακυβίστηση είπε: ”Το είχα πει πράγματι, στην αρχική φάση της Novartis. Και σε αυτό απάντησα. Το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ήταν λάθος η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου. Αλλά σέβομαι την απόφαση.”

Άμεση ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού  εκπροσώπου  του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που ανέφερε: «20 Ιουνίου ως υπουργός είπατε: “Άλλη μία πράξη κατάχρησης της εξουσίας της κυρίας Τουλουπάκη για την οποία πρέπει να μπει φυλακή γιατί παραβίασε το Σύνταγμα”. Η μεγαλύτερη αθλιότητα που έχει εκστομίσει εν ενεργεία υπουργός ελληνικών κυβερνήσεων σε βάρος του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας. Αυτή η αθλιότητα θα σας συνοδεύει για πάντα».