«Θα δώσετε στη δημοσιότητα τους τίτλους σπουδών του νέου διοικητή της ΕΥΠ;»

Να δώσει στη δημοσιότητα τους τίτλους σπουδών του νέου διοικητή της ΕΥΠ καλεί τον Μητσοτάκη ο Ραγκούσης

NewsRoom 29/08/2019 | 13:12

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τους τίτλους σπουδών του νέου Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Παναγιώτη Κοντολέων, κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Υπενθυμίζεται ότι, με την ανακοίνωση του ονόματος του νέου Διοικητή της ΕΥΠ και μέχρι πρότινος Προέδρου της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας G4S, ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικρίνοντας και για άλλους λόγους τον συγκεκριμένο διορισμό, είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό αν αληθεύει πως ο κ. Κοντολέων δεν έχει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και πτυχία για τη θέση αυτή.

Στην ερώτησή του, ο κ. Ραγκούσης αναλυτικά αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός στις αρχές Αυγούστου ανακοίνωσε ότι στη θέση του νέου Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) διορίζεται ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Δ.Σ. της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας G4S Secure Solutions SA.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α.Τσίπρας, μεταξύ άλλων πολύ σοβαρών αιτιάσεων για το συγκεκριμένο διορισμό, επανειλημμένα ζήτησε να απαντήσετε αν αληθεύει πως στερείται των απαιτούμενων από το νόμο πρωταρχικών προϋποθέσεων, καθώς οι τίτλοι σπουδών, που ισχυριστήκατε ότι κατέχει, ενδεχομένως δεν είναι αναγνωρισμένοι από το ΔΟΑΤΑΠ, όπως ορίζει η παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 3469/2008 (ΦΕΚ Α’ 39).

Κ. Πρωθυπουργέ ερωτάσθαι:

1.Θα δώσετε στη δημοσιότητα τους τίτλους σπουδών του νέου Διοικητή της ΕΥΠ καθώς και τις πράξεις αναγνώρισής τους από το ΔΟΑΤΑΠ ή έχετε ήδη προχωρήσει από αρχές Αυγούστου σε έναν εν γνώσει σας παράνομο διορισμό;

2.Εξακολουθεί να ισχύει η προσωπική, ρητή σας δέσμευση προς τη Βουλή των Ελλήνων ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξετε την ισχύουσα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία ήταν και παραμένει δική σας νομική υποχρέωση να διασφαλίσετε ότι ο Διοικητής της ΕΥΠ είναι κάτοχος αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Ραγκούσης»

 

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.