Newsroom

Newsroom

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Βαλυράκη: Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες!

Το δρόμο για την φυλακή πήραν  οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για την δολοφονία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, τον Ιανουάριο του 2021, σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

valirakis

Οι δύο ψαράδες που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του Σήφη Βαλυράκη, προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Η μαραθώνια διαδικασία των απολογιών τους που διήρκησε εννέα ώρες και φαίνεται πως δεν έπεισαν τις εισαγγελικές αρχές οι οποίες έκριναν την προφυλάκισή τους. Τα δύο αδέλφια δηλώνουν αθώοι, καθώς είπαν ότι  την ημέρα θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, το σκάφος τους ήταν ελλιμενισμένο και οι ίδιοι δεν βγήκαν από τα σπίτια τους. Οι  ισχυρισμοί τους  όμως διαψεύδονται από ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, καθώς  φωτογραφία δείχνει ότι το αυτοκίνητο του ενός ήταν σταθμευμένο στο μικρό λιμάνι της Ερέτριας, πολύ κοντά στο σκάφος τους, το επίμαχο χρονικό διάστημα. Επίσης, το σκάφος τους ήταν ελλιμενισμένο με διαφορετική φορά δύο μέρες μετά, γεγονός που αποδεικνύει ότι είχε μετακινηθεί.

Τους δύο ψαράδες είχε κατονομάσει μάρτυρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι συνεπλάκησαν με τον πρώην υπουργό, που είχε βγει για ψάρεμα στην Ερέτρια τον Ιανουάριο του 2021 και ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα.

 

Ο ένας από τους δύο ψαράδες είχε αναφέρει σχετικά σε πρόσφατες δηλώσεις του: «Εκείνη την ημέρα εμείς δεν πήγαμε στη δουλειά. Στις 24/01 ήμασταν με τις οικογένειες μας σπίτι. Είχαμε καλέσει και τον μπατζανάκη μου και μιλήσαμε και στο κινητό. Δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι εκείνη την ημέρα, είχαμε έρθει από ταξίδι. Είμαι 40 χρόνια στη θάλασσα… Τώρα πώς μας κατηγόρησε αυτός ο ψευδομάρτυρας ότι μας είδε να χτυπάμε τον κ. Βαλυράκη με το κοντάρι… Το σκάφος μου ήταν δεμένο στο λιμάνι, το γράφει και η φωτογραφία του drone. Η ώρα που λέει ότι χτυπούσαμε, εμείς είμαστε δεμένοι στο λιμάνι».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…