Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία μετά το νέο διάγγελμα Πούτιν: Ανακοίνωσε μερική επιστράτευση

Τι είπε στο διάγγελμά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν

ap putjf

Μερική επιστράτευση κήρυξε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Σε ηχογραφημένο μήνυμά του, ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Οι πολίτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και άλλων περιοχών είναι ελεύθερες από το ναζιστικό καθεστώς».

«Θα μιλήσουμε για τα βήματα προστασίας της κυριαρχίας μας, την υποστήριξη της βούλησης και της επιθυμίας των πολιτών μας να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη βούλησή τους», ξεκαθάρισε ο Πούτιν σχετικά με τα επερχόμενα δημοψηφίσματα στις τέσσερις υπό ρωσική κατοχή περιοχές της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν να «μπλοκάρουν» οποιαδήποτε ανεξαρτησία και ανάπτυξη.

Πούτιν για μερική επιστράτευση

Σε ότι αφορά την απόφαση για μερική επιστράτευση, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα, είπε ότι αφορά μόνο όσους είναι καταγεγραμμένοι ως έφεδροι. Απευθυνόμενος, δε, σε όσους επιστρατευτούν τους διαβεβαίωσε ότι «θα δοθούν όλα τα προνόμια που έχουν όλοι όσοι είναι ήδη εν υπηρεσία».

Παράλληλα διακήρυξε ότι «στηρίζει» την απόφαση των κατοίκων περιοχών που ελέγχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία να προχωρήσουν σε δημοψηφίσματα όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη σε Λουγκάνσκ και Ζαπορίζια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν αναμενόταν να απευθύνει το διάγγελμα στις 20:00, ώρα Ελλάδος, την Τρίτη, ωστόσο δεν εμφανίστηκε.

Αντ’αυτού, =το βράδυ της Τρίτη  έγινε γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα μιλήσει στις 08:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) -την ώρα «που θα ξυπνάει η Άπω Ανατολή», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» και ρωσικά ΜΜΕ.

Περισσότερα σε λίγο…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…