Ραγδαίες εξελίξεις: Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

«Η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η τριήμερη συζήτηση για την πρόταση μομφής αναμένεται να ξεκινήσει πάλι στις 6 μ.μ. το απόγευμα.

5788458

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις: «Κόκκινο» έχει χτυπήσει για ακόμη μια φορά το πολιτικό «θερμόμετρο», με το ενδιαφέρον να έχει στραφεί πλέον στην ομιλία του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Η κοινωνία ζει εδώ και 6 μήνες στη δίνη των αποκαλύψεων για έναν ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών. Στη δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, και μίλησε για ένα εγκληματικό δίκτυο με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

«Υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας στον λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης. Η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή. Και σύντομα την οριστική και τη σωστή απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ελληνικός λαός. Που θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση της δημοκρατίας. Την υπόθεση της ίδιας του της ζωής», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Ως εκ τούτου, διακόπηκαν οι εργασίες της βουλής σύμφωνα με τον κανονισμό. Η τριήμερη συζήτηση για την πρόταση μομφής αναμένεται να ξεκινήσει πάλι στις 6 μ.μ. το απόγευμα και την Παρασκευή το βράδυ θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με την ψηφοφορία.

Το περιεχόμενο του φακέλου που έλαβε από τον Χρήστο Ράμμο, παρουσίασε λίγο νωρίτερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι: «Ο φάκελος αυτός περιέχει τα παράνομα έργα του καθεστώτος Μητσοτάκη. Περιέχει το σκοτάδι που έχουμε υποχρέωση να διαλύσουμε»

Μάλιστα, συνολικά ανέφερε ότι «φτάσαμε αισίως στους 10».

Οι έξι στόχοι που αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας

Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος
Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης
Πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Αλέξανδρος Διακόπουλος
Πρώην διευθυντής γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, Θεόδωρος Λάγιος
Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών, Αριστείδη Αλεξόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα: Αποκάλυψη Τσίπρα: Αυτοί είναι οι 6 στόχοι που παρακολουθούσε η ΕΥΠ

Τα σενάρια να καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης εξετάζονταν από την αρχή, την οποία πρόταση πιθανόν η κυβέρνηση να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υποστήριξε ότι στην περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής σήμερα στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, «αυτή είναι καλοδεχούμενη και θα τον ευγνωμονούμε».

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Περιέγραψε δε την ανασφάλεια και την αγωνία για το αύριο της κοινωνίας τονίζοντας πως δυστυχώς οι τύχες της κοινωνίας είναι στα χέρια μιας κυβέρνησης όχι μόνο ανίκανης αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Και ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από τη δημοκρατία.

«Κανείς και καμία μπροστά στα φαινόμενα αυτά δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια», είπε ακόμα. «Αυτό που συμβαίνει σημείωσε, αφορά την ζωή των ανθρώπων».

«Η κοινωνία ζει εδώ και 6 μήνες στην δίνη των αποκαλύψεων για έναν ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών. Στην δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου», είπε ο κ. Τσίπρας και μίλησε για ένα εγκληματικό δίκτυο με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εκείνος ήταν ο επικεφαλής του δικτύου και το οργάνωσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου. «Από την πρώτη ημέρα πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του. Τοποθέτησε έναν δικό του άνθρωπο επικεφαλής που δεν πληρούσε τα κριτήρια. Έχρισε βοηθό εκπληρώσεως τον ανιψιό του για τον συντονισμό αυτού του δικτύου», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι κατάφερε να προσθέσει σε αυτό το δίκτυο προηγμένα συστήματα τα οποία υποκλέπτουν κάθε στιγμή 24 ώρες το 24ωρο αρκεί να είναι δίπλα σου το κινητό σου τηλέφωνο. Παίρνει φωτογραφίες και βίντεο. Έστησε μια οργουελιανή δυστοπία, είπε ακόμα.

Μεταξύ αυτών που παρακολουθούνταν υπουργοί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οικονομικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και όσοι δεν άνοιγαν το κακόβουλο μήνυμα υπήρχε άλλος τρόπος ο παραδοσιακός με την υπογραφή εισαγγελέα.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε ο κ. Τσίπρας ως εγκέφαλος αυτού του δικτύου προέβη στις πράξεις αυτές γιατί διακατέχεται από ιηση και αλαζονεία. Μεγάλωσε ως πρίγκιπας και νομίζει ότι τώρα είναι βασιλιάς και κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, είπε ότι με δική του επιμονή υπήρξε έλεγχος παρά τις συστάσεις που του έγιναν στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το κινητό Ανδρουλάκη. Και μόνο τότε η επίσημη νομότυπη παρακολούθηση Ανδρουλάκη ανακαλύφθηκε τυχαία και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

«Το βασικό σκάνδαλο», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας «ακολούθησε άλλο ένα και οδήγησε σε εκτροπή από την δημοκρατική τάξη και αποδεικνύει τη νοοτροπία συμμορίας που έχει ως αρχή την ομερτά».

Το δράμα των υποκλοπών ακολούθησε η κωμωδία της εξεταστικής, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και μίλησε για ιταμότητα της εισαγγελέως Βλάχου και για οχετό προπαγάνδας που είχε ως στόχο να επιβάλλει την εκτροπή ως κανονικότητα.

Επι 6 μήνες όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει ψέμματα συνειδητά ότι δεν γνώριζε ότι γίνονταν παρακολουθήσεις, είπε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τα έβαλε με μια ανεξάρτητη αρχή γιατί είναι ο εγκέφαλος και ο εντολέας αυτού του παρακράτους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τον κ. Ράμμο είπε ότι αντιμετωπίζεται με χυδαιότητα από την κυβέρνηση ενώ κάνει το καθήκον του και αυτό που ορίζει το σύνταγμα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ακόμα λειτουργούν οι θεσμοί και κάνουν το καθήκον τους και πρόσθεσε ότι σήμερα θα μιλήσει με αποδείξεις. Μπορεί να είναι ένα μικρό μόνο δείγμα είπε από το σύνολο των παρακολουθήσεων αλλά είναι αποδείξεις αδιάψευστες των νομότυπων επισυνδέσεων από τα αρχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας και προέκυψαν από την έρευνα και τους ελέγχους στους παρόχους.

Ο φάκελος

«Ο φάκελος αυτός περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΑΔΕ μετά από αίτημα που κατέθεσα στις 7 Δεκεμβρίου στην αρχή», είπε και πρόσθεσε: «εμπλούτισα το αίτημά μου κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής με μεταγενέστρο αίτημά μου στις 28 Δεκεμβρίου. Περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης. Περιέχει το σκοτάδι. Στις 28/12 και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων είχε βρει αρχεία νόμιμων επισυνδέσεων ζήτησα επισήμως να διεξαχθεί έλεγχος για να διαλευκάνει αν ετέθη πράγματι σε επισύνδεση από την ΕΥΠ με διάταξη από την εισαγγελέα ο υπουργός Εργασίας, Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος, ο κ. Λάγιος και ο κ. Αλεξόπουλος της διεύθυνσης εξοπλισμών. Η απάντηση που έλαβα στον φάκελο αυτό ήταν 6 στα 6. Για όλους βρέθηκαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη και έτσι έχουμε φτάσει στον αριθμό 10 επισήμως». «Υπάρχουν», είπε «ευρήματα παρακολούθησής τους από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».

Τον κ. Χατζηδάκη τον παρακολουθούσαν τόνισε ακόμα επί 8 μήνες. Η κα Βλάχου υπέγραψε τουλάχιστον 4 διατάξεις παρακολούθησης του τότε υπουργού Ενέργειας και σήμερα εργασίας. Επίσης, η ΕΥΠ Μητσοτάκη «άκουγε» τους αρχηγούς του στρατεύματος επί τουλάχιστον 2 χρόνια. Που σημαίνει ότι η κα Βλάχου είχε υπογράψει δεκάδες διατάξεις. Ποιος ο λόγος που οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας παρακολουθούνταν για λόγους εθνικής ασφάλειας; διερωτήθηκε. Αναρωτήθηκε γιατί η εισαγγελέας Βλάχου βρίσκεται στην θέση της με εντολή Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι για όλα αυτά μόνο μια λέξη υπάρχει: Ζόφος και παρακμή. Και είναι δυο φορές ζόφος όταν διαπράττονται εγκλήματα κατά της δημοκρατίας με πρόσχημα την εθνική μας ασφάλεια.

Είπε ακόμα ότι κάποιοι δεν αντιδρούν γιατί εκβιάζονται και κάποιοι άλλοι σκέφτονται την επανεκλογή τους. Είναι δικό σας πρόβλημα αν θέλετε να τα καταπιείτε. Σας συμπονώ αλλά εμείς αυτή την εκτροπή δεν μπορούμε να την καταπιούμε.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτή η εκτροπή δεν μπορεί να περάσει χωρίς απόδοση ευθυνών. Αν αυτό συμβεί τότε τι θα σημαίνει για την επόμενη μέρα;

Μίλησε επίσης για ιστορική ευθύνη να αντισταθούμε στην επιχείρηση συλλογικού μιθριδατισμού της ελληνικής κοινωνίας. Αφορά κάθε δημοκράτη πολίτη. Είτε αριστερό, είτε δεξιό, είτε κεντρώο. Και πρόσθεσε ότι υπήρξαν φωνές από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής με δυο πρώην πρωθυπουργούς που ζήτησαν να χυθεί άπλετο φως.

«Για τους λόγους αυτούς υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας στον λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης. Η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή. Και σύντομα την οριστική και τη σωστή απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ελληνικός λαός. Που θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση της δημοκρατίας. Την υπόθεση της ίδιας του της ζωής», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Λαζόπουλος για Κουτσελίνη: «Εάν ήσουν γυναίκα, σπούδαζες και δεν είχες χάμπουργκερ, πάθαινες παρένθετη παραίσθηση» (video)

Λαζόπουλος

Λαζόπουλος για Κουτσελίνη: «Εάν ήσουν γυναίκα, σπούδαζες και δεν είχες χάμπουργκερ, πάθαινες παρένθετη παραίσθηση» (video)

Τα όσα ανέφερε η Ζήνα Κουτσελίνη για τον Απόστολο Λύτρα σχολίασε ο Λάκης Λαζόπουλος

Ύδρα: Οι δηλώσεις του καπετάνιου που οδηγούσε το πλοίο που έβαλε τη φωτιά – «Ήμουν στην καμπίνα, δεν έχουμε κάνει τίποτα» (video)

ydra fwtia 1

Ύδρα: Οι δηλώσεις του καπετάνιου που οδηγούσε το πλοίο που έβαλε τη φωτιά – «Ήμουν στην καμπίνα, δεν έχουμε κάνει τίποτα» (video)

Σύμφωνα με τον καπετάνιο του πλοίου ο ίδιος εκείνη την ώρα ήταν στην καμπίνα, τονίζοντας…

«Κόλαση» ο φετινός Ιούνιος: Ο θερμότερος που έχει καταγραφεί – Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

καιρός 1

«Κόλαση» ο φετινός Ιούνιος: Ο θερμότερος που έχει καταγραφεί – Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Ιστορικό ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών είχε ο φετινός Ιούνιος σύμφωνα με τους ειδικούς

Ξέσπασε ο Γιώργος Νταλάρας: «Προσπάθησαν να με γελοιοποιήσουν και να με λοιδορήσουν» (video)

νταλαρας5

Ξέσπασε ο Γιώργος Νταλάρας: «Προσπάθησαν να με γελοιοποιήσουν και να με λοιδορήσουν» (video)

«Ο χρόνος τους βάζει ένα φερμουάρ στο στόμα», ανέφερε σε συνέντευξη του ο Γιώργος Νταλάρας