Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας – Η δήλωση της πρωθυπουργού (Video)

Η παραίτηση-«βόμβα» λαμβάνει χώρα μόλις 44 ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας, γράφοντας αρνητική ιστορία ως η πιο βραχύβια πρωθυπουργός της χώρας.

AP22293458635362

Θρίλερ στη Βρετανία. Η πρωθυπουργός της χώρας Λιζ Τρας προχώρησε μόλις σε δήλωση μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής 1922, ανακοινώνοντας την παραίτησή της από την ηγεσία των Συντηρητικών.

Με μια λιτή δήλωση έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, η Λιζ Τρας τόνισε πως ενημέρωσε και τον Βασιλιά Κάρολο ότι παραιτείται από πρωθυπουργός της Βρετανίας. Η παραίτηση-«βόμβα» λαμβάνει χώρα μόλις 44 ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας, γράφοντας αρνητική ιστορία ως η πιο βραχύβια πρωθυπουργός της χώρας.

Μετά τη σχεδόν πλήρη εξάτμιση της πολιτικής της εξουσίας, έπειτα από την αντιστροφή του οικονομικού της σχεδίου, η πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη για το πλήρες χάος που προκάλεσε στην πολιτική και την οικονομία της χώρας.

Η Τρας δέχτηκε πιέσεις από βουλευτές των Τόρις να παραιτηθεί μετά την απόλυση της Σουέλα Μπράβερμαν από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών και καθώς το κόμμα των Τόρις βυθίστηκε στο χάος στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το fracking την Τετάρτη στο Γουέστμινστερ.

Δεν είναι σαφές εάν θα παραιτηθεί αμέσως ή θα ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα αποχώρησης, με το Συντηρητικό κόμμα μέχρι στιγμής να μην μπορεί να συσπειρωθεί γύρω από έναν διάδοχο ενότητας, με τους Ρίσι Σουνάκ, Τζέρεμι Χαντ και Πένι Μόρντοντ να φαίνονται ως πιθανοί διάδοχοι.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για πολλούς βουλευτές των Τόρις φάνηκε να είναι οι χαοτικές σκηνές της Τετάρτης, στις οποίες μια ψηφοφορία για ένα ψήφισμα των Εργατικών για το fracking έφερε χάος στα λόμπι των ψηφοφόρων, με φωνές και φασαρίες. Στη συνέχεια, δέκα ή περισσότεροι συντηρητικοί βουλευτές που έκαναν ανταρσία δεν ήξεραν καν αν είχαν επικεφαλής της κομματικής ομάδας (whips), που αρχικά αναφέρθηκε ότι παραιτήθηκαν, ενώ αργότερα πήραν πίσω την πληροφορία.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…