Newsroom

Newsroom

Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτείται ο Μπόρις Τζόνσον

Σύμφωνα με το BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις μέσα στις επόμενες ώρες.

AP887478980782 2

Την είδηση ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραιτείται μετέδωσε και το BBC.

Λίγο νωρίτερα η Mirror, επικαλούμενη μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, είχε αναφέρει ότι ο Τζόνσον παραιτείται.

Σύμφωνα με το BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις μέσα στις επόμενες ώρες.

Η εφημερίδα Sun έγραψε ότι ο Τζόνσον θα παραμείνει στην ηγεσία των Συντηρητικών μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος του κόμματος μέσα στο καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες, ο Μπόρις Τζόνσον, κατά την άφιξή του σε κοινοβουλευτική επιτροπή, ερωτηθείς αν θα παραιτηθεί, απάντησε ξεκάθαρα «Όχι, όχι, όχι».

Game over για τον Μπόρις Τζόνσον 

Αφενός τα κορονοπάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία εν μέσω αυστηρού lockdown αφετέρου το σεξουαλικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Κρις Πίντσερ, στάθηκαν ικανές αιτίες για να πυροδοτήσουν το πρόσφατο τσουνάμι παραιτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπεύθυνος για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας στους Συντηρητικούς Κρις Πίντσερ κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά δύο άντρες στο μπαρ κομματικής λέσχης.

Ο Πίντσερ επίσης φαίνεται πως διορίστηκε σε κυβερνητική θέση στη Βουλή των Κοινοτήτων από τον Μπόρις Τζόνσον, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι υπάρχει έρευνα σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση από το 2019.

Περισσότερες από 40 παραιτήσεις σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον 

Μετά τις τελευταίες παραιτήσεις, περισσότεροι από 40 υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει την παραίτησή τους μέσα σε λίγες ώρες.

Σήμερα, μετά το χθεσινό μπαράζ των παραιτήσεων, τον δρόμο των νέων παραιτήσεων άνοιξε ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις και η υφυπουργός Οικονομικών Έλεν Γουάτελι.

Νωρίς το πρωί ανακοίνωσαν την παραίτησή τους και μπήκαν στην τεράστια λίστα με τα ονόματα των κυβερνητικών στελεχών που εγκατέλειψαν το (υπό βύθιση λόγω του σεξουαλικού σκανδάλου που συγκάλυψε) “καράβι” της κυβέρνησης Τζόνσον.

Έπειτα τους ακολούθησε ο υπουργός Ασφαλείας Ντέμιαν Χιντς, που έγινε ο τρίτος της ημέρας που παραιτείται λέγοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη να αποχωρήσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προκειμένου «να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία μας».

Σε επιστολή που έγραψε ο Χιντς με αποδέκτη τον Μπόρις Τζόνσον, σημείωσε ότι: «Πιο σημαντικό από όποια κυβέρνηση ή ηγέτη είναι τα πρότυπα που υποστηρίζουμε στη δημόσια ζωή και η πίστη στη δημοκρατία και στη δημόσια διοίκηση. Εξαιτίας της σοβαρής αποσάθρωσης αυτών, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το σωστό πράγμα για τη χώρα μας και για το κόμμα μας είναι να παραιτηθείτε από αρχηγός του και από πρωθυπουργός»,

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…