Ρούλα Πισπιρίγκου: Εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση παραπέμπεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

EK ROYLA

Την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr.

Όπως υπογραμμίζεται στην εισαγγελική πρόταση «φωτιά» προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, η δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας από την ίδια της τη μητέρα έγινε στις 29 Ιανουαρίου του 2022. Η μικρή Τζωρτζίνα νοσηλευόταν με προβλήματα υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού» από τις 26 Ιανουαρίου. Μαζί της βρισκόταν και η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία διέμενε στον ίδιο θάλαμο με το παιδί της. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η Ρούλα Πισπιρίγκου «χορήγησε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, δολίως και εν αγνοία των θεραπόντων ιατρών , σκεύασμα που περιείχε τη δραστική ουσία κεταμίνη». Πρόκειται για μια ουσία η οποία συγκαταλέγεται στις ναρκωτικές ουσίες και «επιφέρει αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή». Η χορήγηση της ουσίας είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας έπειτα από λίγη ώρα, καθώς η κεταμίνη προκάλεσε δηλητηρίαση στη μικρή Τζωρτζίνα. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται «στο αίμα του παιδιού εντοπίστηκε η συγκεκριμένη ουσία σε θανατηφόρα ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας με πνιγμό

Λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 11 Απριλίου του 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει τη μικρή Τζωρτζίνα, δίχως όμως να τα καταφέρει. Η μικρή Τζωρτζίνα νοσηλευόταν, από τις 8 Απριλίου του 2021 στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, χωρίς να έχουν εντοπιστεί «παθολογικά ευρήματα». Η νοσηλεία έγινε επειδή Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε ότι μικρή Τζωρτζίνα εμφάνισε ιστορικό σπασμών. Κάτι που όμως δεν διεγνώσθη ιατρικά. Κατά τη νοσηλεία της, η μικρή Τζωρτζίνα «συνοδευόταν αποκλειστικά» από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Η τελευταία, μάλιστα όταν οι γιατροί θέλησαν να δώσουν εξιτήριο στο παιδί «εναντιώθηκε στην πρόθεσή τους».

Στις 18:20 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όταν οι εφημερεύοντας ιατροί επισκέφτηκαν τη μικρή Τζωρτζίνα διαπίστωσαν πως «το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση». Ωστόσο λίγο μετά και συγκεκριμένα στις 19:00 το απόγευμα η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπάθησε να πνίξει το ίδιο της το παιδί.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση, η Ρούλα Πισπιρίγκου «..με απόφραξη των ανωτέρω έξω αεροφόρων οδών του (μύτη και στόμα) απέκλεισε την ελεύθερη αναπνευστική λειτουργία του παιδιού με αποτέλεσμα να προκαλέσει σε αυτό καρδιακή ανακοπή η οποία επέφερε πτώση των σφύξεων και μηδενισμό του κορεσμού σε οξυγόνο..». Κάτι που για τους γιατρούς ήταν «επιστημονικός ανεξήγητο».

Προηγουμένως η Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε αφαιρέσει τη συγκευή παλμικού οξύμετρου που έφερε στο σώμα της η μικρή Τζωρτζίνα, ώστε να ενημερώνεται το νοσηλευτικό προσωπικό για την πιθανή πτώση του οξυγόνου στον οργανισμό της. Η απόπειρα δολοφονίας όμως δεν επετεύχθη. Όχι γιατί η «Ρούλα Πισπιρίγκου υπαναχώρησε αλλά από αίτια ανεξάρτητα της θελήσεως της όπως υπογραμμίζεται». Ειδικότερα, αν και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ενημερώθηκε «καθυστερήμενα» από την ίδια και βρήκε το παιδί «άσφυγμο, απνοϊκό, ωχρό και με μυδρίαση, επιχείρησε επιτυχώς καρδιακή και πνευμονική αναζωογόνηση του». Ως αποτέλεσμα, το παιδί μετά από 50 λεπτά «ανένηψε και τελικώς επέζησε», αλλά με συνέπειες για την υγεία του.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας προκάλεσε στη μικρή Τζωρτζίνα «υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια που του επέφερε σπαστική τετραπληγία με περαιτέρω αποτέλεσμα τη μόνιμη αναπηρία του». Πιο αναλυτικά η εννιάχρονη Τζωρτζίνα αντιμετώπιζε μετά από αυτό «αδυναμία ομιλίας και επικοινωνίας, αυτόνομης κίνησης και νοητικής στέρησης και μη εστίαση βλέμματος».

Μετά την παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση αναμένεται να συνεδριάσουν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν εάν τελικά θα παραπεμφθεί ή όχι στο ακροατήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται πως ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή έχει ασκηθεί στη Ρούλα Πισπιρίγκου και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη.

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…