Ραγδαίες εξελίξεις: Εκεχειρία ζητούν οι ΗΠΑ από τη Ρωσία - Επικοινώνησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά μετά τις 18 Φεβρουαρίου (σ.σ. η έναρξη του πολέμου σημειώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου) που ο Λόιντ Όστιν μίλησε με τον Σεργκέι Σοϊγκού

NewsRoom 13/05/2022 | 19:11

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πεντάγωνο, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο αρχηγός του Πεντάγωνου κάλεσε σε άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη διατήρησης της επικοινωνίας. 

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά μετά τις 18 Φεβρουαρίου (σ.σ. η έναρξη του πολέμου σημειώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου) που ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν μίλησε με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού

 

Οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Βρετανίας συζήτησαν για την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας και ο Αμερικανός ομόλογός του Λόιντ Όστιν συζήτησαν τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για να βοηθηθεί η Ουκρανία, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας, σε συνομιλίες που έλαβαν χώρα αυτήν την εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ενότητα και αποφασιστικότητα για να παράσχουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί κατά της απρόκλητης εισβολής της Ρωσίας» δήλωσε ο Γουάλας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα μετά την συνάντηση που είχε με τον Λόιντ Όστιν προχθές Τετάρτη.

«Συζητήσαμε τα επόμενα βήματα για να παράσχουμε αμυντική υποστήριξη στην Ουκρανία, καθώς επίσης το AUKUS ( αμυντικό σύμφωνο μεταξύ Αυστραλίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Βρετανίας) το μέλλον του ΝΑΤΟ, και άλλες πτυχές της κοινής μας ασφάλειας».