Newsroom

Newsroom

Ραγδαίες εξελίξεις – Απαιτητά τα δάνεια του ΔΟΛ

Σοβαρές οικονομικές εξελίξεις που σχετίζονται με το μέλλον του ΔΟΛ είχαμε πριν από μερικές ώρες, αφού η ALPHABANK έκανε άμεσα απαιτητά δύο δάνεια τα οποία σχετίζονται με τον μεγαλομέτοχο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη.

57f7f9a51dc524bb6d8b4947

Πρόκειται για ένα δάνειο 4,5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε πάρει από την ALPHABANK ο ΔΟΛ με υποθήκη τα κτίρια της Χρήστου Λαδά 3, και για ένα ακόμη δάνειο 2,5 εκατομμυρίων το οποίο είχε πάρει η εταιρεία BRIONTE.

Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC, η BRIONTE είναι μια offshore εταιρεία, η οποία ανήκει στον Ψυχάρη επισήμως από τις 26/10/2009 ενώ με βάση όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα, ιδιοκτήτης ήταν ο Ψυχάρης και πολύ πριν από το 2009.

Στην ιδιοκτησία της εταιρίας αυτής ανήκει η έπαυλη 26 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι, στην οποία διαμένει ο Ψυχάρης. Για την εταιρεία, το HOT DOC είχε διατυπώσει τα ερωτήματα αν χρησιμοποιείται για να κρύβονται εισοδήματα απο το Πόθεν Έσχες που είναι αναγκασμένος να κάνει ο εκδότης.


 (Από πισίνα μέχρι γήπεδα τένις στη βίλα Ψυχάρη στον Άγιο Αιμιλιανό, στο Πόρτο Χέλι)

Τα δύο δάνεια δεν εξυπηρετούνται εδώ και πολύ καιρό και έτσι η τράπεζα πριν απο 20 μέρες έστειλε τελική ειδοποίηση ότι αν δεν ικανοποιηθούν, θα κάνει απαιτητά το σύνολο των δανείων. Μετά απο αυτή την ενημέρωση, ο Ψυχάρης είχε προβεί σε ανακοίνωση ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί επενδυτής για το ΔΟΛ.

Τελικά, όχι μόνο δεν βρέθηκε χρηματοδότης, αλλά ο ΔΟΛ και ο Ψυχάρης πρέπει να καταβάλουν άμεσα 7 εκατ. ευρώ, αλλιώς διαφορετικά η τράπεζα θα προχωρήσει στη κατάσχεση των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων που είναι υποθηκευμένα, αλλά και άλλων που ανήκουν στο ΔΟΛ και στον Ψυχάρη, μέχρις ότου συμπληρωθεί το απαιτούμενο ποσί των 7 εκατ. ευρώ.

Είναι άμεσο ενδεχόμενο να κατασχεθούν και να βρεθούν σε πλειστηριασμό η έπαυλη του Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι και το ιστορικό κτίριο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με τέτοια εξέλιξη άμεσων απαιτήσεων απο τη τράπεζα και κατασχέσεων μπορεί να δημιουργήσει ντόμινο που θα παρασύρει το σύνολο του δημοσιογραφικού οργανισμού. Οι εξελίξεις φαίνεται ότι είναι ραγδαίες, και μοιάζουν πολύ με αυτές στο ΜΕΓΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές ήδη κάνουν έρευνα για το σύνολο των δανείων του ΔΟΛ, μετά την παραδοχή του Παναγιώτη Ψυχάρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι έπαιρναν δάνεια με αέρα.

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…