Newsroom

Newsroom

Ραγδαία η αύξηση των αστέγων και στην Κρήτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομάδας Υποστήριξης Αστέγων του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών, η οποία από το 2009 κάνει…

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομάδας Υποστήριξης Αστέγων του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών, η οποία από το 2009 κάνει κοινωνική εργασία στο δρόμο (street-working) σε μια προσπάθεια να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, ο αριθμός των αστέγων ανέρχεται σε εκατοντάδες.

«Μέσα σε 3 χρόνια διαπιστώνεται ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί και ότι η πλάστιγγα του αριθμού των αστέγων και όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να φάνε γέρνει πλέον προς τους Έλληνες».

Σύμφωνα με το Στέκι των Μεταναστών, βλέπεις επίσης πολλούς ανθρώπους, αρκετοί από τους οποίους νέοι, να ψάχνουν στα σκουπίδια ή το διαπιστώνεις από το κυριακάτικο συσσίτιο που οργανώνει το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως υπογράμμισαν τα μέλη της Ομάδας, δεν έχει κανένα νόημα να γίνεται κάποια διάκριση μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών, «αφού όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από τροφή, στέγη κ.λπ., από όπου κι αν είναι ή προέρχονται».

http://www.neakriti.gr