Ραφαέλα Πλαστήρα, Μπάμπης Παπαδημητρίου. Αντίθετες πορείες

Ο «ελαφρύς» κόσμος των διαγωνισμών ομορφιάς έδειξε στον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τους ομοίους του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Να αισθάνεσαι και να συναισθάνεσαι.

getty 959639206 376346

«Πήγατε και ανακαλύψατε ένα ψευδοπρόβλημα. Ότι κάποιοι διασωληνώνονται  εκτός ΜΕΘ. Έτσι κρίνουν οι γιατροί. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ. Δεν χρειάζονται όλοι να πάνε στη ΜΕΘ. Πολλοί άνθρωποι πουλάτε ψεύτικη ελπίδα. Λέτε ότι αν μπεις στη ΜΕΘ, θα σωθείς, τη στιγμή που ξέρετε πολύ καλά ότι πότε μπαίνει στη ΜΕΘ κάποιος; Πότε αποφασίζει ο γιατρός να τον βάλει στη ΜΕΘ; Όταν έχει χάσει κάθε ελπίδα. Εκεί σα να τον παραδίδεις στον Θεό και πριν τον παραδόσεις, τον βάζεις στη ΜΕΘ»

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου σ’ένα ρεσιτάλ κυνισμού, απανθρωπιάς και ηλιθιότητας, προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ότι το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στις ΜΕΘ είναι ένα ψευδοπρόβλημα. Παρουσιάζει τις ΜΕΘ, που υπήρχαν πριν τον κορονοϊό και θα υπάρχουν και μετά από αυτόν, κάτι σαν νεκροθάλαμο, σαν αίθουσες προαναγγελθέντος θανάτου, σαν τον καταραμένο τόπο που δεν υπάρχει επιστροφή, λίγο πριν το ραντεβού με τον Θεό. Τον διαψεύδουν οι χιλιάδες άνθρωποι που πέρασαν από τις ΜΕΘ και σήμερα βρίσκονται απολύτως υγιείς ανάμεσα μας.

Οι χυδαίοι νεοφιλελεύθεροι του Μητσοτακισμού, συνεχώς προκαλούν με τις ανάλγητες κυνικές τους δηλώσεις. Αφού έφτασαν τη χώρα εδώ που την έφτασαν, με πολλαπλάσιους νεκρούς το τελευταίο τρίμηνο συγκρινόμενη με τις άλλες χώρες της Ε.Ε, προσπαθούν να μας πείσουν ότι καλώς δεν έχουμε αρκετές ΜΕΘ, γιατί ΜΕΘ σημαίνει ένα βήμα πριν τον εργολάβο κηδειών. Ο κυνισμός, ο φανατισμός και η βλακεία μαζί.

Την ίδια στιγμή η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Ραφαέλα Πλαστήρα αποχώρησε από τον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Υφήλιος» που θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ τον επόμενο μήνα, εξαιτίας  των εχθροπραξιών εναντίον της Παλαιστίνης. «Δεν θα συμμετάσχω στον διαγωνισμό ‘Miss Universe’ εφέτος. Ο λόγος για αυτό, είναι η χώρα (Ισραήλ). Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να φανώ ασεβής προς την χώρα. Αγαπώ όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά η καρδιά μου είναι με όλους εκείνους τους ανθρώπους που πολεμούν για την ζωή τους στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Δεν μπορώ να ανέβω στην σκηνή και να προσποιηθώ πως δεν συμβαίνει τίποτα, όταν άνθρωποι πολεμούν για τις ζωές τους εκεί έξω».

Η Ραφαέλα Πλαστήρα από τον χώρο της ομορφιάς και του modeling, έδωσε ένα μάθημα σοβαρότητας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Φέρθηκε ως πολίτης του κόσμου που δεν φορά παρωπίδες και τίμησε πρώτα απ’όλα τον εαυτό της. Ο «ελαφρύς» κόσμος των διαγωνισμών ομορφιάς έδειξε στον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τους ομοίους του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Να αισθάνεσαι και να συναισθάνεσαι.

Πράγμα που αδυνατεί να κάνει ο ίδιος. Που θεωρεί τις ΜΕΘ νεκροθάλαμους και τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται ένα ατυχές αδιάφορο γεγονός προσαρμοσμένο στην αδηφάγα ακρότητα και σκληρότητα του νεοφιλελευθερισμού του οποίου είναι πιστός προπαγανδιστής. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είναι αυτό που απεχθανόμαστε, αυτό που δεν θα θέλαμε να γίνουν τα παιδιά μας.

Τη Ραφαέλα Πλαστήρα δεν τη γνωρίζαμε. Μας συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Όσο υπάρχουν άνθρωποι μπορούμε να ελπίζουμε. Και η Ραφαέλα Πλαστήρα είναι ένας τέτοιος άνθρωπος.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό