Ραδιοφωνικό αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Στην τέταρτη συναυλία του Αθήνα 9.84,  η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Ιουλία Καραπατάκη συναντιούνται για ένα αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου την Κυριακή 9/5 στις 21.00. Συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας.

NewsRoom 05/05/2021 | 12:46

Ένα αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού. Ο Μάνος Ελευθερίου του αιχμηρού πολιτικού λόγου, αλλά και της λαϊκής έκφρασης. Ένας στιχουργός που κινήθηκε με ιδιαίτερη πειστικότητα ανάμεσα στον Θάνο Μικρούτσικο και τον Γιάννη Σπανό, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τους νεότερους Έλληνες τραγουδοποιούς.

Ο Γιώργος Νταλάρας, σταθερός συνεργάτης και φίλος του Μάνου Ελευθερίου ερμηνεύει τραγούδια γραμμένα από τον Σταύρο Κουγιουμτζή και η Ρίτα Αντωνοπούλου μαζί με δύο από τους πλέον αξιόλογους τραγουδιστές της νέας γενιάς, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και την Ιουλία Καραπατάκη, μας χαρίζουν δυνατές και απρόβλεπτες ερμηνείες σπουδαίων τραγουδιών.

Η συναυλία θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του σταθμού 98,3 και ταυτόχρονα θα μεταδίδεται με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο YouTube αλλά και στο site.

Ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης έπαιξε κιθάρα και υπογράφει τις ενορχηστρώσεις.

Στο βιολί ο Φώτης Σιώτας

Με τον Γιώργο Νταλάρα έπαιξαν:

Μάνος Γρυσμπολάκης, ακορντεόν

Γιώργος Μάτσικας, μπουζούκι

Θανάσης Σοφράς, κοντραμπάσο

Νίκος Σαμαράς, μπαγλαμάς

Οι συναυλίες γίνονται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου