Ρ. Σβίγκου: «Το μόνο που απομένει στον κ. Μητσοτάκη είναι η ήττα στις εκλογές»

Αναφερόμενη στο δίδυμο σκάνδαλο, αυτό των υποκλοπών, αλλά και εκείνο της προσπάθειας συγκάλυψής τους, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, η κυβέρνηση θα είχε ήδη παραιτηθεί

Η Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο ethnos.gr , αναφερόμενη στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 9ης Νοεμβρίου, είπε, μεταξύ άλλων ότι «την προηγούμενη Τετάρτη ακούστηκε ηχηρά ένα μεγάλο «δεν πάει άλλο», στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια, στην περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και στη διαφθορά, τη διαπλοκή, το καθεστώς παρακολουθήσεων». Αυτό ήταν «ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων εμμονών του αυταρχισμού και των παρακρατικών παρακολουθήσεων που φοβάται την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο άνεμος της πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής είναι πια πολύ δυνατός», προσθέτοντας ότι  «ο κόσμος έχει καταλάβει ότι δεν μας αξίζει μια τέτοια κυβέρνηση, και ότι υπάρχει εναλλακτική, αυτή της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Αναφερόμενη στο δίδυμο σκάνδαλο, αυτό των υποκλοπών, αλλά και εκείνο της προσπάθειας συγκάλυψής τους, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, η κυβέρνηση θα είχε ήδη παραιτηθεί. Όχι εδώ, όμως, στην Ελλάδα του Κ. Μητσοτάκη, του επικεφαλής της παραΕΥΠ και της Μαξίμου Α.Ε. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρύψουν την αλήθεια. Με ψεύδη και συκοφαντίες, με λάσπη εναντίον ακόμα και ξένων μέσων και δημοσιογράφων, επικαλούμενοι ένα δήθεν «απόρρητο», αρνούμενοι να καλέσουν στην Εξεταστική κρίσιμα πρόσωπα, ιδιώτες και στελέχη της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «θα κάνει τα πάντα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να φανερωθούν οι ένοχοι», είπε. «Και τώρα, και μετά τις εκλογές, όπου η επόμενη, προοδευτική πλειοψηφία, θα συγκροτήσει Προανακριτική Επιτροπή».

Σχετικά με τον Κ. Μητσοτάκη είπε ότι «ο κορυφαίος παράγοντας αποσταθεροποίησης της χώρας, της κατάλυσης των θεσμών και της νομιμότητας, δεν μπορεί πια να κρύψει τον πανικό του και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται», ότι  «προσπαθεί να κάνει πάλι τον «ανήξερο», για να αποσείσει τις ευθύνες του», κι ότι «δεν μπορεί να μιλήσει για την ουσία των αποκαλύψεων, δεν θέλει να απαντήσει στις συγκεκριμένες, αυτονόητες ερωτήσεις που του έχει απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας, και προσπαθεί να υπεκφύγει» .

Όπως χαρακτηριστικά είπε η Ράνια Σβίγκου, ο  Κ. Μητσοτάκης κρύβεται «από την ελληνική βουλή και τον Αλέξη Τσίπρα», κρύβεται  «από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και από την αρμόδια επιτροπή για τα παράνομα λογισμικά, την PEGA», κυρίως, όμως, ο «κρύβεται από τον λαό . Όσο όμως κρύβεται, τόσο περισσότερο φανερώνει την ενοχή του, και τόσο περισσότερο ηχηρή θα είναι η αποδοκιμασία του στις κάλπες. «Είναι πια ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή. Το μόνο που μπορεί πια να περιμένει είναι η ήττα του στις επόμενες εκλογές, που δεν θα αργήσουν»,  υπογράμμισε η Ράνια Σβίγκου.

Μάλιστα, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόσθεσε ότι « δεν είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές με τη σκιά των παρακολουθήσεων, ούτε με την υπόνοια ότι ο πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος είναι εθνικός μειοδότης. Είναι απαραίτητο να υπάρξουν συγκεκριμένες εγγυήσεις, τις οποίες περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας», και υπογράμμισε ότι «κάθε δημοκρατικό κόμμα, κάθε δημοκρατικός πολίτης θα πρέπει να απαιτήσει την υλοποίηση αυτών των στοιχειωδών εγγυήσεων. Είναι ζήτημα αυτοπροστασίας των δημοκρατικών θεσμών, της ίδιας της Δημοκρατίας».

Σε ερώτηση σχετικά με τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια του κόμματος, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι θα επιλεγούν πρόσωπα που «ξεχωρίζουν στις τοπικές κοινωνίες»,  με «νικηφόρα προοπτική» και ότι θα επιδιωχθούν «ευρύτερες δυνατές συνεργασίες, πάντα με βάση ένα προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο».

Οργισμένο (διπλό) γιουχάισμα στη Μαρέβα από καλλιτέχνες – Συνθήματα και για τον «παιδοβιαστή» (video)

Οργισμένο (διπλό) γιουχάισμα στη Μαρέβα από καλλιτέχνες – Συνθήματα και για τον «παιδοβιαστή» (video)

Πρωτού καλά-καλά ηρεμήσει από τη σύγχυση των ηθοποιών που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την παντοκρατορία του…

Γιατί πρέπει να ξαναδιαβάσουμε το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη για τον σεισμό στην Τουρκία το 1999

Γιατί πρέπει να ξαναδιαβάσουμε το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη για τον σεισμό στην Τουρκία το 1999

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν μα οι σεισμοί και ο ανθρώπινος πόνος μένουν... «Κράτα, Μεμέτ, σύντροφέ μου»

Φρίκη στα Τρίκαλα: Ασθενής “εξαφανίστηκε” μετά από εξετάσεις και τελικά βρέθηκε νεκρός

Φρίκη στα Τρίκαλα: Ασθενής “εξαφανίστηκε” μετά από εξετάσεις και τελικά βρέθηκε νεκρός

Ο ασθενής μετέβη στα επείγοντα του νοσοκομείου ύστερα από αδιαθεσία και υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία…