Ρ. Σβίγκου: «Ο κ. Μητσοτάκης θέλει την φορολογική ασυλία των φίλων του να την πληρώσουν οι πολίτες»

«Η ΝΔ αρνήθηκε να προβεί σε ρύθμιση χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», τόνισε η Ράνια Σβίγκου.

svigou 1

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να φορολογήσει τους φίλους του, δεν θέλει να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και αδιαφορεί πλήρως για τους πολίτες», τόνισε η Ράνια Σβίγκου σε παρέμβασή της στον Antenna

Συνέχισε λέγοντας ότι «επί ΝΔ η φορολογική επιβάρυνση για τους πολίτες έχει αυξηθεί, γιατί όταν ο πληθωρισμός αυξάνεται και οι φορολογικοί συντελεστές παραμένουν ίδιοι, η επιβάρυνση για τους πολίτες είναι αυξημένη». Και υπενθύμισε ότι «το 2022 τα φορολογικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 4,5 δις ευρώ, ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2023 τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,5 δις».

Όπως υπογράμμισε η Ράνια Σβίγκου, «ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά μετ’ επιτάσεως μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και  μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, γιατί οι πολίτες και τα νοικοκυριά δεν βγαίνουν». Αντίθετα, «αυτό που είπε η Κομισιόν στις Συστάσεις της, και το επιβεβαίωσε και ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην “Καθημερινή”, είναι ότι τα επιδόματα τύπου market pass, και fuel pass,  ήταν κάτι προσωρινό και καταργούνται. Έτσι, με την ΝΔ στην κυβέρνηση, δεν θα μειωθούν οι φορολογικούς   συντελεστές, ενώ θα κοπούνε και τα πενιχρά επιδόματα».

Απαντώντας στα fake news της ΝΔ, ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προβλέπει αυξήσεις φόρων, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «το πρόγραμμά μας ήταν και παραμένει καθαρό, κι όποιος διαβάζει τα προγράμματά μας καταλαβαίνει ποιος έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο, ποιος έχει στο επίκεντρό του τους δανειολήπτες»,  υπενθυμίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή 700.000 νοικοκυριά κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους», ενώ «ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες έχασαν το δικαίωμά τους να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επειδή η ΝΔ δεν ψήφισε καν μια παράταση για να έχουν το δικαίωμα οι άνθρωποι αυτοί να γράψουν σε ιδιώτες γιατρούς τα φάρμακά τους».

Και συμπλήρωσε ότι «μόνο στις δημόσιες δομές μπορούν να πάνε, και αυτό εξαιτίας του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ του 2016».  Επίσης, η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι η ΝΔ αρνήθηκε να προβεί «σε ρύθμιση χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Όπως είπε χαρακτηριστικά για τη ΝΔ, «δεν είμαστε λωτοφάγοι. Μιλάει το κόμμα που έριξε τη χώρα στη χρεοκοπία, που άφησε άδεια ταμεία και  μνημονιακές δεσμεύσεις, που έκοψε μισθούς και συντάξεις κατά 40%», συμπληρώνοντας ότι «η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έξοδο από τα μνημόνια μείωσε φόρους».

Τέλος, αναφερόμενη στα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου, η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «η στρατηγική μας για την απλή αναλογική ηττήθηκε, αφού αυτή απαιτεί προγραμματικές συγκλίσεις και προγραμματική συζήτηση, ενώ οι υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις μας έκαναν μια μονομέτωπη επίθεση». Ταυτόχρονα, «υπήρξαν και άστοχες δηλώσεις στελεχών μας, οι οποίες θόλωσαν το μήνυμά μας». Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «εμείς κάνουμε ειλικρινή αυτοκριτική, διορθώνουμε λάθη και αστοχίες εν κινήσει, και προτάσσουμε έναν ενιαίο καθαρό και προγραμματικό λόγο, με στοχευμένες παρεμβάσεις».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Απαγόρευση εισόδου 6 μηνών σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο 50.000 ευρώ

6991622 1

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Απαγόρευση εισόδου 6 μηνών σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο 50.000 ευρώ

Έξι μήνες απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Τραμπ: Αποκαλύπτει αμερικανική επιχείρηση στο Ορμούζ και δηλώνει ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν τα Στενά

αρχείο λήψης 29

Τραμπ: Αποκαλύπτει αμερικανική επιχείρηση στο Ορμούζ και δηλώνει ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν τα Στενά

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε «μυστική αποστολή» του στρατού για την ασφαλή διέλευση περισσότερων από 200…

Διπλό φονικό στο Αίγιο: 20 μαχαιριές στη γυναίκα, έξι μαχαιριές και πυροβολισμό δέχθηκε ο γιος

5218932

Διπλό φονικό στο Αίγιο: 20 μαχαιριές στη γυναίκα, έξι μαχαιριές και πυροβολισμό δέχθηκε ο γιος

Νεότερα ευρήματα από την έρευνα των Αρχών φωτίζουν την υπόθεση της διπλής δολοφονίας μητέρας και…

Οι Προτάσεις μας

ΗΠΑ και Κίνα: Μαφιόζικος ανταγωνισμός για την AI – Γιατί ο πλανήτης χρειάζεται επειγόντως ένα σύμφωνο

robot

ΗΠΑ και Κίνα: Μαφιόζικος ανταγωνισμός για την AI – Γιατί ο πλανήτης χρειάζεται επειγόντως ένα σύμφωνο

Ένα σύμφωνο τεχνολογικού αφοπλισμού μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα έκανε όλους να αισθάνονται πιο ασφαλείς

Η «εξωτική» γωνιά της Εύβοιας: Μια παραλία-αποκάλυψη ανάμεσα σε ένα άγριο φαράγγι και ένα ποτάμι

Αγιος Δημήτριος Νότια Ευβοια

Η «εξωτική» γωνιά της Εύβοιας: Μια παραλία-αποκάλυψη ανάμεσα σε ένα άγριο φαράγγι και ένα ποτάμι

Ένα ανέγγιχτο καταφύγιο, όπου τα πλατάνια φτάνουν σχεδόν μέχρι το κύμα και τα κρυστάλλινα νερά…

Σχετικά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Η Κυριακή των εκλογών θα είναι μία και θα μας φέρει την αυτοδυναμία»

WhatsApp Image 2026 06 10 at 6.16.00 PM

Μητσοτάκης: «Η Κυριακή των εκλογών θα είναι μία και θα μας φέρει την αυτοδυναμία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, στη…

Κωνσταντοπούλου για αναθεωρητική διαδικασία: «Το νέο Σύνταγμα πρέπει να προέλθει από τους πολίτες»

kwnstantopoulou 1536x837 1

Κωνσταντοπούλου για αναθεωρητική διαδικασία: «Το νέο Σύνταγμα πρέπει να προέλθει από τους πολίτες»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι το κόμμα της εκπληρώνει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σε…

Κύκλωμα Πολεοδομιών: Ανιψιά του Κακλαμάνη, σύζυγος του «προαλειφόμενου» Λογοθέτη και ιδιοκτήτρια εμπλεκόμενου ακινήτου

logoth

Κύκλωμα Πολεοδομιών: Ανιψιά του Κακλαμάνη, σύζυγος του «προαλειφόμενου» Λογοθέτη και ιδιοκτήτρια εμπλεκόμενου ακινήτου

Η υπόθεση με το κύκλωμα των πολεοδομιών «μυρίζει» έντονα ΝΔ

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στη Σόφια ενόψει της συνόδου κορυφής στην Άγκυρα

gerapetritis fidan

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στη Σόφια ενόψει της συνόδου κορυφής στην Άγκυρα

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό τους έχοντας συζήτηση για τις περιφερειακές εξελίξεις…