Newsroom

Newsroom

Ρ. Σβίγκου: Να γυρίσουμε τη νέα σελίδα με ωριμότητα και υπευθυνότητα

«Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχει ένα πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό, και πρόσωπα τα οποία μπορούν, να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος, αλλά και να σηματοδοτήσουν τη νέα σελίδα» τόνισε η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σβίγκου

«Προφανώς είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά σημασία έχει πώς θα τη διαχειριστούμε», τόνισε η Ράνια Σβίγκου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Υπογράμμισε ότι «στόχος όλων μας είναι, αυτή τη νέα σελίδα να τη γυρίσουμε με ωριμότητα, με συντεταγμένη συζήτηση, με υπευθυνότητα, γιατί δεν είναι μια συζήτηση που την κάνουμε σε συνθήκες εργαστηρίου, ούτε γίνεται μόνο στην Κουμουνδούρου, αλλά είναι μια συζήτηση που γίνεται δημόσια».

Η Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τόνισε σχετικά με τον οδικό χάρτη, ότι «η εισήγηση της ΠΓ προς την ΚΕ, η οποία υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, είναι στις αρχές Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου». Διότι, όπως σημείωσε, «η άποψη που πλειοψήφησε, είναι ότι δεν μπορούμε να πάμε σε μακρόσυρτες διαδικασίες, ακριβώς επειδή πρέπει να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, κι ως μια κυβερνώσα Αριστερά». «Το βασικό, είναι το πώς ανταποκρινόμαστε και στο ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί οι ψηφοφόροι μας δεν περιμένουν να περάσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες για να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα της κοινωνίας», επισήμανε.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη, η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «τα στελέχη του κόμματος καταθέτουν τις απόψεις τους στο δημόσιο διάλογο, και η κάθε άποψη κρίνεται από τα μέλη μας, τους ψηφοφόρους μας, την κοινωνία».

Υπογράμμισε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχει ένα πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό, και πρόσωπα τα οποία μπορούν, όχι μόνο να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος, αλλά και να σηματοδοτήσουν τη νέα σελίδα με ελπίδα, προοπτική, σε ένα συντεταγμένο και ενωμένο κόμμα, όπως και να μας εκπροσωπήσουν επάξια σε όλες τις μάχες που έχουμε να δώσουμε, στη Βουλή και στην κοινωνία».