Newsroom

Newsroom

Ρ. Χαραλαμπίδου σε Βγενόπουλο:Εμείς στον καθρέφτη βλέπουμε τους εαυτούς μας. Κάποιοι άλλοι τον Πινόκιο

Σφοδρή επίθεση στον πρώην ισχυρό άνδρα της Marfin, Ανδρέα Βγενόπουλο, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με αφορμή την…

vgenopoulos 0

Σφοδρή επίθεση στον πρώην ισχυρό άνδρα της Marfin, Ανδρέα Βγενόπουλο, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με αφορμή την αντίδραση του πρώτου στην παράδοση στη Δικαιοσύνη των στοιχείων αναφορικά με τα «κόλπα» με τα δήθεν δομημένα επενδυτικά προϊόντα γερμανικής τράπεζας. Όπως είχε αποκαλύψει το koutipandoras.gr, κατόπιν καταγελιών της κύπριας βουλευτού, τα εν λόγω προϊόντα είχαν σκοπό να επενδυθούν στις μετοχές της ίδιας της Μαρφίν Λαικής  και εταιρειών του Ομίλου Marfin Investment Group.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ρένας Χαραλαμπίδου

«Όπως το περίμενα, ο κ. Βγενόπουλος αντέδρασε στην παράδοση στο Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου ολοκληρωμένων στοιχείων και ανάλυσης  που αφορούν τα δήθεν δομημένα επενδυτικά προϊόντα Γερμανικής Τράπεζας που σκοπό είχαν (μετά από βασανιστική σίγουρα μελέτη και απουσία άλλων ‘στρατηγικών’ επιλογών) την επένδυση στις μετοχές της ίδιας της Μαρφίν Λαικής  και εταιρειών του Ομίλου Marfin Investment Group, καθώς και στοιχείων σε σχέση με τη διοχέτευση ρευστότητας από τους καταθέτες της Λαϊκής προς την ΤΕΡΑ ΣΤΑΜΠΙΛΕ και άλλους λογαριασμούς με σκοπό πάλι την αγορά μετοχών της Μαρφίν Λαικής  κατά την περίοδο της έκδοση μετοχικών δικαιωμάτων αγοράς μετοχών τον Ιανουάριο – Φεβρουάριου 2011.  Στόχος ήταν να γίνει εφικτή η ανακοίνωση από την τότε Διοίκηση επιτιχούς έκδοσης νέου μετοχικού κεφαλαίου! Και άσχετα εάν μόλις 7 μήνες αργότερα η ίδια Διοίκηση ζητούσε έκτακτη ρευστότητα υπό μορφή ELA. Τόση επιτυχία!

Και αντέδρασε o κ. Βγενόπουλος με τον τόσο συνήθη και προβλεπτό πλέον τρόπο.
Πρώτον, προσπαθεί να παρουσιάσει το θέμα ως αντιπαράθεση με τους Έλλαδίτες. Λες και δεν γνωρίζουμε τις τόσες έντονες διαφωνίες του κ. Βγενόπουλου με Ελλαδίτες πολίτες, επιχειρηματίες, πρώην συνεργάτες, κοινωνικούς και αθλητικούς παράγοντες κ.α.  Εκτός και εάν σε αυτή την περίπτωση οι διαφορές είναι μεταξύ γειτονιών της Αθήνας ή πόλεων της Ελλάδας.

Δεύτερον, ο κ. Βγενόπουλος, προσπαθεί να κτίσει δήθεν νομικά επιχειρήματα για να παρουσιαστεί ως ένας αδικημένος επιχειρηματίας που υπέστη τόσα δεινά στην Κύπρο και δεν τυγχάνει δίκαιης μεταχείρισης (σημ: από την ήμερα της εθελοντικής άφιξης του!). Αγνοώντας τα πορίσματα του διαγνωστικού ελέγχου της PIMCO, αγνοώντας τις μελέτες των ίδιων των εξωτερικών ελεγκτών, τους οποίους επικαλείται, αγνοώντας τις τοποθετήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κύρια και βασική ευθύνη του τραπεζικού συστήματος του οποίου ήταν σημαντικό μέρος, για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας. Αγνοώντας την άνιση μεταχείριση που έτυχαν, συνεπεία των συσσωρευμένων κινδύνων στη Λαϊκή, οι καταθέτες, κάτοχοι αξιόγραφων και μέτοχοι της Τράπεζας και η κυπριακή οικονομία και κοινωνία γενικότερα. 

Κατά βάση  ο κ. Βγενόπουλος προσπαθεί, με διάφορα τεχνάσματα και τερτίπια, να εκφοβίσει για να συγκαλύψει τις δικές του βαρύτατες ευθύνες, χωρίς να τοποθετείται επί της ουσίας, και συνεχίζοντας να παρασύρει σε αυτή την πορεία εκτελεστικά στελέχη που ακολουθούσαν τις οδηγίες του.   

Η προσπάθεια μας για απόδοση ευθυνών θα συνεχίσει. Το οφείλουμε στην κοινωνία που βιώνει πρωτόγνωρες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες από τις πράξεις και παραλείψεις κάποιων τραπεζιτών που έσυραν τον τόπο στο χείλος της καταστροφής. Αυτό είναι που  βλέπουμε εμείς στο καθρέφτη. Κάποιοι άλλοι βλέπουν τον ΠΙΝΟΚΙΟ».