Ρ. Αντωνοπούλου: Εξασφαλίζουμε πόρους για την κοινωνική οικονομία

«Εξασφαλίζουμε πόρους για την κοινωνική οικονομία», υπογράμμισε από την αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, ανακοινώνοντας πως τουλάχιστον 157.000.000 ευρώ θα διατεθούν την επόμενη περίοδο για να βοηθηθούν τα εγχειρήματα στο ξεκίνημά τους (σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων, δικτύωση).

NewsRoom 18/03/2017 | 23:21

Περιγράφοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την κοινωνική και συνεταιριστική οικονομία, στο πλαίσιο του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που η κυβέρνηση, όπως ανέφερε, θεωρεί σημαντικό για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση, η κ. Αντωνοπούλου επισήμανε ότι η κοινωνική οικονομία είναι η συνεργατική-συνεταιριστική επιχειρηματικότητα που δεν έχει ως μοναδικό σκοπό το κέρδος.

Η κ. Αντωνοπούλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας (πόροι: εθνικοί, κοινοτικοί, ιδιωτικές επενδύσεις), λέγοντας πως υποστηρίζει αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και στις δομές ανά Περιφέρεια, για ενημέρωση και υποστήριξη όσων ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πεδίο της κοινωνικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο των Τρικάλων παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού, έξω από το κτήριο πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από συλλογικότητες και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς με συνθήματα κατά της λιτότητας και των μνημονίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ