Newsroom

Newsroom

Πυροβολισμοί, καπνογόνα και δακρυγόνα κατά διαδηλωτών στο Φέργκιουσον του Μιζούρι

Μία ακόμα «άγρια» νύχτα για το Φέργκιουσον του Μιζούρι, όπου συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας, οκτώ μέρες…

ferguson smoke

Μία ακόμα «άγρια» νύχτα για το Φέργκιουσον του Μιζούρι, όπου συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας, οκτώ μέρες μετά τη δολοφονία ενός 18χρονου αφροαμερικανού από αστυνομικό.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν η αστυνομία, αφού έκανε χρήση δακρυγόνων και καπνογόνων κατά εκατοντάδων διαδηλωτών , κάλεσε το πλήθος που αποτελείτο κυρίως από νέους να διαλυθεί, περίπου τρεις ώρες μετά την έναρξη της εφαρμογής της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα μεσάνυχτα. 

Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το σημείο. Ορισμένοι κρατούσαν πανό καταγγέλλοντας την αστυνομική βία, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα. Πολλοί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά, ένδειξη ότι παραδίδονται. 

Σύμφωνα με αναφορές στα αμερικανικά ΜΜΕ, η διαδήλωση ήταν ειρηνική μέχρι που τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας εκτόξευσαν καπνογόνα, μεταξύ άλλων και στους ρεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο και κάλυπταν δημοσιογραφικά το γεγονός.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους