Newsroom

Newsroom

Πυροσβεστική: Εμπρησμός από πρόθεση στο Άλσος Βεΐκου

Σε συναγερμό έχουν τεθεί Πυροσβεστική και αστυνομία, που εντείνουν την επιφυλακή στα περιαστικά δάση της Αττικής μετά τη χθεσινή πυρκαγιά στο Άλσος Βεΐκου, για την οποία αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος εξετάζοντας όλες τις ενδείξεις υποστηρίζουν ότι οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση.

5898e0f11dc5245f708b4659

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλς Καπέλιος, δήλωσε σήμερα (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι η πυρκαγιά στο Άλσος Βεΐκου προβληματίζει γιατί είναι η δεύτερη μέσα σε πέντε μέρες και η τρίτη μέσα στο φετινό καλοκαίρι, σχεδόν στο ίδιο σημείο.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή 4 Αυγούστου εκδηλώθηκε πυρκαγιά που τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ η πρώτη φωτιά είχε εκδηλωθεί σε μικρή απόσταση, στο Γαλάτσι, πάλι στα όρια του Άλσους.

Η χθεσινή φωτιά ξεκίνησε εκεί από όπου είχε σταματήσει η προηγούμενη, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες λίγο πριν αγγίξουν στα δένδρα, αλλά και σε μικρή απόσταση από τα σπίτια της Φιλοθέης.

Και οι δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε χώρο με σκουπίδια, όπου κάποιοι είχαν πετάξει πολλά ελαστικά, τα οποία άρπαξαν φωτιά.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, οι οποίοι μετέβησαν σήμερα στον τόπο της πυρκαγιάς, διαπίστωσαν ότι υπήρχε αυτοσχέδια πίστα μότο κρος με πολλά ελαστικά αυτοκινήτων και μεγάλων μηχανημάτων, που θεωρούνται επικίνδυνα καθώς, εκτός των άλλων, κάποιοι τα καίνε για να πάρουν τον χαλκό που περιέχουν.

Στο Άλσος έχει γίνει αποψίλωση από ξερά χόρτα, αλλά για προληπτικούς λόγους οι αρμόδιοι ζήτησαν και πραγματοποιήθηκε από τον δήμο καθαρισμός της περιοχής από όλα τα επικίνδυνα υλικά.

Με αφορμή και τη δεύτερη πυρκαγιά χθες στη λεωφόρο Τατοΐου, στο Μενίδι, με το θέμα ασχολείται σοβαρά και η αστυνομία, ενώ ενημερώνονται όλες οι υπηρεσίες της (ακόμη και η Αντιτρομοκρατική), που ερευνούν ταυτόχρονα με τις ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…