Newsroom

Newsroom

Πυροσβέστης αποκαλύπτει τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας Νταϊάνα μετά το τραγικό ατύχημα

Είκοσι χρόνια μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο αξιωματικός υπηρεσίας Xavier Gourmelon, όπου εργαζόταν στο κοντινό πυροσβεστικό σταθμό Malar και ήταν από τους πρώτους που έφτασε στο σημείο της τραγωδίας, σπάει τη σιωπή του και αποκαλύπτει τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας.

59a6af671dc52448358b4719

Ο 50χρονος σήμερα Xavier Gourmelon, θυμάται ότι όταν έφτασε στη σήραγγα Pont de l’Alma, δεν είχε ιδέα ποιοι ήταν οι επιβάτες του αυτοκινήτου.

«Το αυτοκίνητο ήταν σμπαράλια και απλά το αντιμετωπίσαμε σαν οποιοδήποτε άλλο τροχαίο ατύχημα. Για μένα αυτό ήταν απλά ένα απλό ατύχημα, ένα από τα πολλά που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ήταν η συνήθης αιτία, η ταχύτητα και ένας πιωμένος οδηγός» δήλωσε ο Xavier Gourmelon και προσθέτει:

«Ήμασταν πολύ κοντά εκεί και χρειάστηκαν λιγότερο από τρία λεπτά για να φτάσουμε. Η ομάδα μου, περίπου 10 άτομα, ήταν σε δύο φορτηγά και ήμασταν πρώτοι που φτάσαμε. Πιάσαμε κατευθείαν δουλειά για να δούμε ποιος χρειαζόταν βοήθεια και ποιος ήταν ζωντανός».

Ο ίδιος περιγράφει τη χαοτική σκηνή που αντίκρισε. Όπως είπε, ο οδηγός Henri Paul ήταν ήδη νεκρός και «δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για εκείνον».

Ο σωματοφύλακας της πριγκίπισσας, Τρεβόρ Ρις-Τζόουνς, αποδείχθηκε ο μόνος επιζών.

Από πίσω, ήταν ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ και η πριγκίπισσα Νταϊάνα.


Ο κ. Gourmelon δήλωσε: «Ο κ. Αλ Φαγιέντ ήταν πίσω και σε κακή κατάσταση, έπαθε ανακοπή στο αυτοκίνητο και όταν τον βγάλαμε, το παραϊατρικό προσωπικό που είχε καταφθάσει στο σημείο είχε διαπιστώσει το θάνατό του»

«Η γυναίκα, που αργότερα ανακάλυψα ότι ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ήταν από πίσω, πεσμένη στο πάτωμα. Κουνιόταν ελαφρώς και μπορούσα να δω ότι ήταν ζωντανή. Μπορούσα να δω ότι είχε ένα ελαφρύ τραυματισμό στον δεξιό ώμο της, αλλά, εκτός από αυτό, δεν υπήρχε τίποτα σημαντικό. Δεν υπήρχε καθόλου αίμα. Έπιασα το χέρι της και της είπα να παραμείνει ήρεμη και ακίνητη. Της είπα ότι ήμουν εκεί για να την βοηθήσω και να την καθησυχάσω. Είπε, “Θεέ μου, τι συνέβη;”»

«Της έδωσα λίγο οξυγόνο και η ομάδα μου έμεινε δίπλα της όταν βγήκε από το αυτοκίνητο. Την βγάλαμε γρήγορα γιατί δεν χρειαζόταν να κόψουμε τα συντρίμμια».


Όπως είπε ο Xavier Gourmelon ήλπιζε ότι θα ζήσει διότι είχε τις αισθήσεις της και τα μάτια της ήταν ανοιχτά όταν την βγάλανε από τα συντρίμμια της Mercedes.

Αλλά όταν την βάλανε σε φορείο, υπέστη ανακοπή και σταμάτησε να αναπνέει.

Ο Gourmelon αποκάλυψε ότι στη συνέχεια η Νταϊάνα άρχισε να αναπνέει ξανά και ήταν θετικός πως θα παρέμενε ζωντανή.

«Για να είμαι ειλικρινής σκέφτηκα ότι θα ζήσει. Απ’ όσο γνώριζα όσο βρισκόταν στο ασθενοφόρο, ήταν ζωντανή και περίμενα να ζήσει. Αλλά έμαθα αργότερα ότι πέθανε στο νοσοκομείο. Ήμουν πολύ αναστατωμένος. Γνωρίζω τώρα ότι υπήρχαν σοβαρά εσωτερικά τραύματα, αλλά το όλο επεισόδιο είναι ακόμα καλά χαραγμένο στο μυαλό μου. Και η ανάμνηση εκείνης της νύχτας θα με ακολουθεί για πάντα. Δεν είχα ιδέα ότι ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μόνο όταν την βάλαμε στο ασθενοφόρο, ένας από το προσωπικό μου είπε ότι ήταν αυτή. Ήμουν τόσο συγκλονισμένος. Ήξερα ποια ήταν. Πήγα στο ασθενοφόρο και την κοίταξα και εκείνη τη στιγμή την αναγνώρισα».


H πριγκίπισσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Pitie-Salpetriere. Το παραϊατρικό προσωπικό στο ασθενοφόρο αγωνίστηκε για να σώσει τη ζωή της, αλλά πέθανε στις 4 το πρωί.

Η επίσημη ανακοίνωση αργότερα ανέφερε ότι η πριγκίπισσα υπέστη ρήγμα αιμοφόρου αγγείου δίπλα στην καρδιά της που της προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία, καθώς και άλλες εσωτερικές βλάβες.


Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…