«Πυροβολούν» Μητσοτάκη οι σαμαρικοί για Βρούτση – Φουρθιώτη μέσω antinews

«Πολύ φοβούμαστε, ότι η μέχρι τώρα σιωπή του (σ.σ.: του πρωθυπουργού) δείχνει ενοχή»

2023232

Με τη φωτογραφία ενός άνδρα που κρύβει το κεφάλι του στην άμμο «στρουθοκαμηλίζοντας», συνοδεύει το αιχμηρό της άρθρο για την αποκάλυψη του Γιάννη Βρούτση στο Documento, η ιστοσελίδα antinews.gr που θεωρείται πως απηχεί τις απόψεις κύκλων του Αντώνη Σαμαρά. 

Η ιστοσελίδα, αναφερόμενη στον Μένιο Φουρθιώτη κάνει λόγο για πρακτικές «Κορλενόνε», σημειώνοντας ότι «ο κύριος Μητσοτάκης αντί να δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις προτίμησε να κωφεύσει χαϊδεύοντας συμπαθή τετράποδα», σχολιάζοντας έτσι τη χθεσινή επίσκεψή του σε καταφύγιο αδέσποτων σκύλων.

«Δεν ξέρουμε αν έχει αντιληφθεί τη σημαντικότητα της εν λόγω αποκάλυψης και που μπορεί να οδηγήσει», αναφέρει το antinews στο κεντρικό του άρθρο και συνεχίζει: «Συνεπώς, ο πρωθυπουργός οφείλει πάραυτα, για ευνόητους λόγους, να προβεί στις απαραίτητες διευκρινίσεις, προτού να είναι αργά. Ωστόσο, πολύ φοβούμαστε, ότι η μέχρι τώρα σιωπή του δείχνει ενοχή και ενδεχομένως σκέπτεται πως θα διαχειριστεί ακόμη ένα σκάνδαλο που τσακίζει το… άριστο προφίλ του»

«Θα επανέλθουμε…», καταλήγει το άρθρο σχεδόν… απειλητικά. 

Ανταρσία «σαμαρικών»;

Ωστόσο, η είδηση προκύπτει από ένα άλλο θέμα που αναμεταδόθηκε χθες από το antinews και αφορά τη στάση των σαμαρικών βουλευτών στην επικείμενη ψήφιση των πρωτοκόλλων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. 

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ανταρσία 10-15 βουλευτών της ΝΔ, γεγονός που θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση ακόμη και τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της Βουλής στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το ζήτημα είναι ότι 10 με 15 βουλευτές της ΝΔ δεν πρόκειται να τα υπερψηφίσουν με τον έναν ή τον άλλο λόγο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσει η κύρωση καθώς θα τα ψηφίσουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως που θα έχει τελεστεί θα είναι ότι θα έχει χαθεί η δεδηλωμένη , η στήριξη δηλαδή της ΝΔ από τους βουλευτές της. Κάποιοι αναφέρουν ότι μπορεί να αυτή η αφορμή της προσφυγής στις κάλπες από τον Κ.Μητσοτάκη με πρόωρες εκλογές είτε αυτές γίνουν Μάιο είτε Ιούνιο», αναφέρει το άρθρο. 

Η «απειλή» βεβαίως δε μπορεί να θεωρηθεί εντελώς άσχετη από τις χθεσινές εξελίξεις με Βρούτση, καθώς οι καταγγελίες του χτυπάνε έμμεσα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ οι καλές σχέσεις του πρώην υπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά δεν είναι κρυφές. 

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.