Πυροβολισμοί σε σταθμό τρένων κοντά το Μόναχο – Σοβαρά τραυματισμένη αστυνομικός

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε σταθμό τρένων στο προάστιο Unterföhring του Μονάχου, με αποτέλεσμα μία αστυνομικός να έχει τραυματιστεί πολύ βαριά στο κεφάλι, ενώ τρεις ακόμη άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, έχουν τραυματιστεί ελαφρά, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

593fa2451dc524d4638b4711

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε πάντως 

στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους. 

Ο δράστης που τραυματίστηκε ελαφρά έχει συλληφθεί, ενώ η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

Το περιστατικό έγινε γύρω στις 8.30 το πρωί, ώρα Γερμανίας, όταν η αστυνομικός μαζί με έναν συνάδελφο της έκαναν περιπολία στον σιδηροδρομικό σταθμό. Όπως μεταδίδει η Suddeutsche Zeitung, ο δράστης προσπάθησε να σπρώξει τους δύο αστυνομικούς προς τις γραμμές του τρένου, την ώρα που πέρναγε ένας συρμός. Αμέσως μετά, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν και την ώρα της σύρραξης, ο δράστης κατάφερε να αρπάξει το όπλο της αστυνομικού και με αυτό να ρίξει αρκετούς πυροβολισμούς εναντίον τους.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου, Μάρκους ντα Γκλόρια Μάρτινς, ο οποίος μίλησε στη γερμανική τηλεόραση, δήλωσε πως «πρόκειται για έναν άνδρα που έδρασε υποκινούμενος από προσωπικούς λόγους. Δεν είχε πολιτικά ούτε θρησκευτικά κίνητρα».  

Στο σημείο πάντως έσπευσαν άμεσα μέλη των ειδικών δυνάμεων, ενώ ελικόπτερα επιτηρούν από αέρος.